Problem z deževniki

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.333
15
38
Morda se sliši čudno, ampak jaz bi se jih rad rešil pa ne vem kako
10.gif

Skratka, imam zelenico, katera je ograjena s 3 strani z nizkim zidom (ca. 20 cm višine (cokl), od tega pa je še vsaj 20+ cm v zemlji), na 4 pa je terasa in vsakič ko dežuje, imam na terasi xy število deževnikov, kar me še ne moti tako kot to, da imam travo takšno, kot da imam minsko polje. Na vsakem kvadratnem centimetru najdem njihove "umetnije" in počasi bo tega več kot pa trave, katera je bila lani, ko sem jo prvič posejal kot iz pravljice, sedaj pa je vse blatno
uf-1.gif

Zdaj pa, a obstaja kakšen način, da se jih rešim? Krtov zgleda ni, ptiči so tudi premalo aktivni, pokličem lahko edino lokalne ribiče in to je to
redface-1.gif

Opažam pa vse polno "mladih" deževnikov in kot kaže, se to samo od sebe ne bo rešlo
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.848
2.140
113
Predlagam raco
smile-1.gif
Odkar imam dve na vrtu, nimam ne polžev ne črvov. Pa še jajček je vsak dan!

I

Izbrisan uporabnik #9334

Če so to deževniki, moraš biti vesel, saj rahljajo in popravljajo zemljo. Morda je zemlja malce bolj glinena in alkalna in se črvine bolj vidijo - natanko posuj šoto preko, npr. 2 cm na debelo. Blata ne bo več, trava bo pa mnogo lepša.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.333
15
38
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Če so to deževniki, moraš biti vesel, saj rahljajo in popravljajo zemljo. Morda je zemlja malce bolj glinena in alkalna in se črvine bolj vidijo - natanko posuj šoto preko, npr. 2 cm na debelo. Blata ne bo več, trava bo pa mnogo lepša.

deževniki so....saj je vse ok z njimi, ampak me moti, da se tak vidi....a šoto posipam kar po travi???
redface-1.gif

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.848
2.140
113
drobno presejano šoto lahko daš čez sveže pokošeno travo ja. nato jo s hrbtiščem grabelj lepo razporediš in povaljaš.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Deževnikom rečeš črvi?
bonk.gif

Nimajo naravnih sovražnikov in so se razmnožili. Daj gor kakšno kokoš, pa boš imel rešen problem, pa še vsako jutro sveže jajce.
grin1.gif

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.333
15
38
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Nimajo naravnih sovražnikov in so se razmnožili. Daj gor kakšno kokoš, pa boš imel rešen problem, pa še vsako jutro sveže jajce.
grin1.gif

Kokoš pa odpade, saj ni zelenice več kot pa za ca. 30m2

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
V bistvu jim rečem gliste.
tongue-1.gif

Če pa sprašujem za mnenje o njih, jim pa rečem deževniki. Da se prej kot po 5 postih ugotovi o čem je govora.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
odkopaj zemljo 15 cm.
nafilaj s šodrom
na vrh daj plastično travo

no more worms
wink-1.gif

lahko pa skopaš 30 cm. daš folijo. daš šoder. spet folija oz gradbeni tekstil. 5 cm zemlje. na vrh pa travnati tepih

prva varianta je za večna. nič dela kasneje. nič košnje. nič suhe trave itd. druga varianta pa tudi deluje

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.333
15
38
uf, tole odpade, ker ni zadeva stara niti 1 leto, pa mi po pravici povedano ni zopet za "raz....t" celotne zelenice, s katero sem imel lani kr nekaj dela :/ (naročilo presejane zemlje, s katero sem zamenjal obstoječo, kremenčev pesek, gnojilo in na koncu trava)

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.848
2.140
113
Citat:
Uporabnik DMX pravi:
Citat:
grin1.gif

Zato pa imaš račko. Ne razrije ti trave s kremlji in še frendica je
smile-1.gif

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.333
15
38
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
Citat:
Uporabnik DMX pravi:
Citat:
grin1.gif

Zato pa imaš račko. Ne razrije ti trave s kremlji in še frendica je
smile-1.gif

edino iztrebki so problem :p