Problem s Peugeotom

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Situacija je naslednja:
- avto je star 5 let, diesel, prevoženih cca 100.000 km
- bil je redno servisiran na uradnem servisu, knjižica poštempljana
- jermen se po garancijskih navodilih menja pri 160.000 km
- jermen je razpadel, poškodoval je še nekaj drugih sklopov
Ali se zadevo še lahko uveljavlja kot stvarna napaka ali kaj podobnega? Ker je očitna napaka na materialu. Če je predviden za zamenjavo pri 160.000 km, bi moral zdržati vsaj toliko. Lahko prosim kakšen nasvet?
LP!

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Jermen se menja v tvojem primeru na 160.000 km OZIROMA x let. Koliko je teh let, bodo pa bolj Pug vozniki vedeli. Torej, če se menja na 5 let in če je avto starejši od 5ih let, si si sam kriv. Žal je tako...

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Hmmm, še nekaj me zanima. Avto je bil dva dni prej na rednem servisu na 100.000 km. Če je tudi starostna omejitev (ne vem, ker ne sprašujem zame, imam bencinarja), ali ne bi moral tudi servis za to poskrbeti? Mora to stranka sama povedati?
LP!

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Hmmm, še nekaj me zanima. Avto je bil dva dni prej na rednem servisu na 100.000 km. Če je tudi starostna omejitev (ne vem, ker ne sprašujem zame, imam bencinarja), ali ne bi moral tudi servis za to poskrbeti? Mora to stranka sama povedati?
LP!
Če si ga redno servisiral, ti mora servis napako odpraviti brezplačno. To je servis zasral, zato naj sam krije svoje zasrano delo.
Konec koncev, zakaj pa ga potem sploh voziš na servis, če ne pregledajo vitalnih delov avta.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.707
113
pri taščici
PO mojem menjenu pa ni sam kriv, razen če je izrecno "prepovedal" menjavo jermena.

Kako pa naj neka ženska ki se spozna samo na kozmetiko ki jo kupuje v DM in milerju ve da mora na pet let menjati zobati jermen in vse pripadojoče "špulce" (katere so te, še 80% voznikov ne ve ne pa voznic)

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
No, nekako potrjujete moje mnenje. Generalno vprašanje je: če stvar crkne pred rokom, ko je predvidena za zamenjavo (časovno ali po kilometrih), avto pa je v vseh ozirih redno servisiran, ali se je možno na to obesiti ter zahtevati brezplačno popravilo? Po mojem mnenju je to napaka v materialu.
LP!

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Meni so iz Renaulta poslali domov reklamni flajer, na katerem piše da smo lastniki tega in tega vozila s št. šasije in da se bliža čas 5 let, ko je potrebno menjati pogonski jermen... Skratka, ponudili so tudi neke zapakirane obveznosti, a moj namen je povedati, da so me obvestili, da naj zamenjam pogonski jermen zaradi starosti.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Prvič slišim da se jermen menja na 160k km, koliko jaz vem je na 90 oz. 120.000km. Mogoče pa imajo francozi tako...

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Saj nima veze, ali je 120000 ali 160000, zanima me, ali so zadevo dolžni zamenjati, če crkne pred predvideno zamenjavo?
LP!

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
SAj so ti že razložili. Torej, če je jermen odtrgalo po servisu in ti serviserji NISO povedali oz. zamenjali jermen, je to njihova problem in oni krijejo škodo. Če so pa predlagali menjavo in si ti rekel DA NE BOŠ menjal, je pa to tvoja skrb! simpl ko pasulj

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Niso, ali pa ne kapiram. Stvar je crknila PRED predvideno zamenjavo, to me zanima. Se pravi, nekaj mesecev prezgodaj ali 60000 kilometrov prezgodaj.
LP!

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Mislim, da bo težko karkoli izterjat od servisa. Garancija na pogonski sklop je dve leti in na to se oni lahko izgovarjajo.
Menjava jermena je pogojena tudi z leti in če še ni minilo pet let (pri mojemu je 6 let, zato še enkrat poglejte v knjižico o vzdrževanju), se verjetno da kaj pogajat.
Mojemu sodelavcu je en teden po izteku garancije počil jermen pri alfi in niso hoteli nič slišati, da bi kaj sofinancirali.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.212
1.384
113
Preveri kaj je napisano v servisni knjižici. Kdaj se zadeva menja. Če niso rekli da je potrebna menjava in je bil avto redno servisiran tam. So krivi oni. Kateri Peugot pa je to ?

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
za moje pojme je to krivda servisa oz. je napaka proizvajalca.
Vsaj do kulance bi bil pomojem upravičen. Če pa bi bil Peugeot fer, pa bi brezplačno vse zrihtal.

lp

Tomaz

Pripravnik
2. sep 2007
197
0
16
Marburg Umgebung
Glede na dejstvo da si napisal da je avto star 5 let in omenjaš 160000 km za zamnejavo jermen to ne drži. Avti ki so novejši, torej letnik 2006 in dalje se jim menjavajo pogonski jermeni res na 160000 km za starejše pa velja 120000 oz. za ta prve modele se mi zdi. Pa še odvisno je od vrste motorja ( bencin ali diesel in prostornine)
Te podatke vem, ker mi je na uradnem servisu to povedal.
Če jermena niso menjala pravočasno je definitvno njihova krivda - krivda serviserja, ampak boš imel trd oreh za dokazovanje ploh če nisi bil prej ti lastnik.