Problem s CF kartico

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
sej niti ne vem, če je to pravi kraj, da mi boste povedal, samo vseeno - zanimiva stvar se je naredila - imam 8GB kartico, ampak od včeraj zvečer se obnaša kot 4GB kartica.

jo dam v fotič, napiše, da imam na voljo toliko posnetkov, kot če bi mel notri 4GB kartico. dam v čitalec, napiše 4GB.

vse to pa od včeraj, ko sem z enega računalnika prenesel fotke na drugega (ni bilo USB-ja pri roki ...
redface-1.gif

najbolj me zanima - je možno, da se kartica prelevi v manjšo, ali naj se izogibam nadaljni uporabi, ker bo odletela? je pa moja najbolj uporabljana kartica, vedno najprej njo nafilam, potem rezerve ...

krava

Majstr
5. sep 2007
3.665
340
83
www.kacnje.eu
Poskusi uporabiti formatiranje - pa pazi, da ne uporabiš "Quick format".
Če ne bo pomagalo, jo poskusi formatirati na drug sistem (recimo na FAT, če sedaj uporabljaš FAT32). Verjetno je nastala kakšna zmeda na to temo.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.665
340
83
www.kacnje.eu
Nisem dobro napisal - tokrat jo raje formatiraj v računalniku, tam pa pazi, da ne uporabiš Quick format.
In upaj na najboljše.
Je pa tako - če boš vstavil kartico v 5Dmk2 se ti bo vedno zdelo, da se je kapaciteta močno zmanjšala
evil.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
po formatiranju pa tako:

s tem, da lahko tam celo izbiram velikost dodelitvenih enot - če dam za 8GB, bi znalo biti bolje?

še vedno jo zaznava kot 8GB ...
tongue-1.gif

672992-Karticapoformatu.jpg

Priponke

• 672992-Karticapoformatu.jpg
    672992-Karticapoformatu.jpg
    39 KB · Ogledi: 252
Nazadnje urejeno:

wilin

Pripravnik
5. maj 2008
114
1
16
Verjetno ti je samo digitalc povozil tabelo s particijami, ter naredil novo particijo, kolikor pač največ formatiranje v digitalcu podpira (4GB v tem primeru). Priklopi kartico preko čitalca na računalnik, pa potem pobriši vse particije, naredi eno novo, sformatiraj, profitiraj.

Uporabi ta link: http://www.vistarewired.com/2007/02/16/how-to-resize-a-partition-in-windows-vista samo da prvo zbrišeš vse kar je na kartici, potem pa kreiraš novo ter sformatiraš (ne pozabi dat FAT32!)

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
fotoaparati, kateri uporabljajo CF kartice, nimajo omejitve - če bi dal not 16GB karto, pa bi delala brez problema ...

mislim, da je že fotič tako zmatran, ker včasih ko zamenjam kartici, pa ga vmes sklopim, kar ne pošteka, da sem jih zamenjal. plus, da zadnje čase kar sam popravlja čas - ne vem, fotkam na 1/100, f/5, naredim par fotk, spustim, naredim en krog, naredim par fotk, vse zažgano - 1/40, f/2,8 ... včasih samo blendo sam obrne, včasih oboje, včasih samo čas ekspozicije ... sej ni panike, sej zdej vem, da to dela in sem na to pozoren, samo ... ko nikoli ne veš, kaj bo še ušpičil ...

@Stiber: Marka nimam več, problemi z AI Servom. se pa bojim, da imaš prav, da ga vrag jemlje. samo upam, da zdrži še do jeseni, da vidim kakega boga bo Canon dal ven ... pa če bo zakaj, okej, če ne sem pa konkretno v peezdi ...
redface-1.gif

Nazadnje urejeno: