Problem pri inštalaciji POS tiskalnika

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Težava je sledeča. Zamenjali smo računalnik, ki je namenjen za blagajno. Gor je vezan POS tiskalnik STAR SP200 (LPT), gonilnike sem dobil, ki naj bi bili pravi, vendar jih ne morem inštalirat. Ko grem tiskalnik ročno dodajat pokažem na ta driver in izberem enega iz seznama, ampak ko bi moral driver inštalirat mi javi napako, Printer driver was not installed. Operation could not be completed.

Probal sem dodat en podoben star tiskalnik, ki je že v windows xp bazi, pa ga je inštaliral normalno, samo potem ni deloval.

Naj še povem, da je tiskalnik vezan preko LPT to USB kabla, ampak ta deluje.

Hvala

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.594
113
Emona / Carnium
Operacijski sistem je enak? So na voljo novejši gonilniki za vmesnik LPT2USB? Je potrebno gonilnik vmesnika konfigurirati za komunikacijo s tiskalnikom?

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Ja..winxp je bil na obeh. Gonilniki za vmesnik niso potrebni, ker so samo za win98, winxp jih že imajo. Imam dva virtualna usb porta, ko dodajam tiskalnik.

Bom pa probal še gonilnik poiskat. Malo je zoprno, ker to delam preko remota in nimam nobenga, da mi pogleda točen model adapterja.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.594
113
Emona / Carnium
Si se držal navodil za inštalacijo, ki so v manualu? Samo vprašam
grin1.gif

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Nimaš kej inštalirat, vse sam najde. Pravkar mi je uspelo dobit en driver, ki ga spusti skozi, tko da mi je sprintal testno stran. Driver iz uradne starove strani ni dober očitno
smile-1.gif