PROBLEM CANON S 2

litlit

Zelenc'
11. feb 2008
10
0
1
Tudi meni se je pokvaril fotoaparat. Ima prav take simptome, kot jih opisujete že v spodnji temi za S1 - črn monitor in črna sllika.
Vsi ste govorili samo o S1. Kaj pa S2, ima tudi kdo težave z njim? Namreč na internetni strani, kjer priznavajo napako, ta aparat ni naštet. Klicala sem na servis 3A in pravi, da S2 te napake nima. Da pa ga naj prinesem in bodo pogledali.

Torej, a ima kdo z S2 enak problem in kako ga je rešil?

Hvala,
nova litlit

litlit

Zelenc'
11. feb 2008
10
0
1
S servisa so mi sporočili, da je "napaka na optiki - ne dela zaklop", cena popravila je 160 EUR. Pravijo, da je to čisto druga napaka, kot pri S1.
Ampak simptomi so vendar isti - črna slika, kot pri S2. Izgleda, da bomo morali kar pisarit na Canon tudi lastniki pokvarjenih S2, da bomo uspeli.

Tisti lastniki S2, ki ste pisali že pod temo napaka S1, ali ste že kaj ukrepali? In kakšen je rezultat?

Lep pozdrav,
litlit

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Citat: če ima okvaro zaklopa pa ja lahko sam preveriš. priklopi fotoaparat in poglej če se zaslonka na objektivu odpira. če je nonstop zaprta potem imajo na servisu prav. nimaš kaj.

Nč jasn. Katero zaslonko na objektivu pa imaš v mislih?

lp

ant

Pripravnik
če pogledaš noter v objektiv in naprimer slikaš se neki v objektivu premakne. to je zaslonka. v bistvu se zapre. cel čas bi morala biti odprta, ko slikaš pa se zapre. vsaj pri meni je tako. hkrati naredi pri tem nek svoj značilen zvok.

probaj pa boš videl.

litlit

Zelenc'
11. feb 2008
10
0
1
Ko dobim aparat s servisa, verjetno jutri, bom preverila tako kot si predlagal. Hvala.

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Imam isti problem z S2 IS, v 3A so rekli, da je treba menjati cel objektiv. Aparat je bil pa ravno 2 meseca iz garancije. Trenutno je v Fotomehaniki, kjer ga popravljajo že od novembra, popravili ga pa verjetno ne bojo nikoli.

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Tržno gospodarstvo in potrošniška družba!
uf-1.gif

Tako kot v bolnici: "Mi bomo mal razdrli in razkopali, bog bo pa skupaj spravil, če če ! Če pa noče, naj pa pacient več plača in bomo mi ! (beri: servis)".
10.gif