Pro Plus noče konkurence

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.021
342
83
www.svetidej.com
http://www.srdf.si/sl/vabilo_na_17_sejo_sveta_za_radiodifuzijo
Citat:
7. Dopis družbe POP TV, d.o.o., Kranjčeva ulica 26, 1000 Ljubljana, v zvezi s podano pobudo za
odpravo Sklepa o uvedbi javnega razpisa in preklic javnega razpisa za dodelitev šestih pravic
razširjanja televizijskega programa v digitalni radiodifuzni tehniki na območju RS – v vednost

8. Dopis družbe PRO PLUS d.o.o., Kranjčeva ulica 26, 1000 Ljubljana, v zvezi s podano pobudo
Ministrstvu za kulturo za izbris medija PRIMA TV iz razvida medijev po uradni dolžnosti – v
vednost

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
V "kablu" je do 200 kanalov. V zraku so skoraj sami. Reveži so tisti, ki si ne morejo privoščit "kabla" oz. ni fizične možnosti.

Je pa recimo v našem koncu lokalna kablska zgrajena z občinsko podporo pred leti z cca. 40 kanali tak šrot, da se nazadnje še celo "POPi" gledajo. K sreči nas tudi xDSL doseže in smo jim davno rekli adijo. A kjer ni ničesar marsikdo gleda le tisto kar pride prek DVB-t. Očitno se sedaj na te "reveže" starta.

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
V zraku so programi zastonj, tiste v kablu je pa treba plačevat ...

In ko sešteješ telefonijo, mobiltelefonijo, televizijo, internet, ..., trojčke, četvorčke, karkoli že, ..., in prideš do cifre 50~60€ na mesec na družino (če ne že na posameznika) se vsaj jaz hudo zamislim kam gre moj težkko prislužen denar.

Če pregovor Evro na Evro 'karkoli že' nebi veljal, nebi poslovni model prodaje programčkov za 1 Evro deloval...

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.310
9.516
113
EU
Verjetno so razlogi zj3bati tuje investitorje. Pač, politika vlade.
bonk.gif

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
Citat:
Uporabnik peter_nn pravi:
V zraku so programi zastonj, tiste v kablu je pa treba plačevat ...

In ko sešteješ telefonijo, mobiltelefonijo, televizijo, internet, ..., trojčke, četvorčke, karkoli že, ..., in prideš do cifre 50~60€ na mesec na družino (če ne že na posameznika) se vsaj jaz hudo zamislim kam gre moj težkko prislužen denar.

Če pregovor Evro na Evro 'karkoli že' nebi veljal, nebi poslovni model prodaje programčkov za 1 Evro deloval...
Se strinjam a dokler lahko plačam 60€ pro plus kanalov in podobnega šmorna z 10 in več% reklam ne bom gledal.

Sicer pa bi že davno nacionalka morala imeti svoj MUX in vanj dati tako SD kot HD ločlivost. A V SLO ni nobena na videz še tako enostavna zadeva izvedljiva.

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Norvežani so z MUX B že zelo dobro pokrivali Slovenijo, kjer bi morali biti komercijalni programi.
Žal naš regulator ni bil sposoben nadzorovati stihijo s prehodom komercialnih programov na nacionalni MUX A , pa tudi požrešnost nacionalke po zaslužku. A evropska zakonodaja je jasna glede tega, kar bo vidno po tožbi Norvežanov.