Priznavanje izpitov?

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Ali je možno, da kak predmet ni mogoče priznati na podlagi opravljanega izpita enakega predmeta na konkurenčni šoli? V smislu, da ta predmet "sploh ni na listi za priznanje"?
Predmeta sta na obeh šolah identična, učni načrt je enak.
Je to odvisno od vsake šole posebej?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Kako to misliš, a je možno?

Na našem faksu imaš smer medicina ali stomatologija. Predmet Anatomija (takrat ko sem jaz to delal, zdaj je že drugače urejeno vse skup) smo stomatologi imeli 2 semestra, medicinci pa 3. Bi si mislil, da smo se kaj manj naučili. No ko si prišel na izpit, smo ga vsi opravljali skupaj, pisali isti test, pa tudi na zagovoru te ni nihče vprašal, katera smer si (beri: vse so spraševali enako).

Ko se je kolegica prepisala iz stomatologije na medicino, ga je kljub temu morala opravljati še enkrat
bonk.gif

Tako da ti odgovorim na vprašanje, SEVEDA je možno.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Seveda je možno. Ponavadi podaš vlogo, ki jo obravnava pristojna komisija in zadevo (pogojno) odobri ali zavrne. Prej se seveda pozanimaj na dekanatu, predstojniku, kjerkolipačže... za nasvet, ne škodi niti če se oglasiš pri odgovorni osebi, t.j. predavatelju predmeta, katerega priznanje želiš.

S tistim "pogojno" mislim na to, da ti šola naloži še kakšno dodatno obveznost (seminarska...).

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
ksz..

smo že rešili zadevo. Vem kako poteka priznanje izpita, bolj me je presenetilo, da je enak predmet (tudi po učnem načrtu) na neki šoli "na seznamu predmetov, ki se ne priznajo"...
wink-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Kako to misliš, a je možno?

Na našem faksu imaš smer medicina ali stomatologija. Predmet Anatomija (takrat ko sem jaz to delal, zdaj je že drugače urejeno vse skup) smo stomatologi imeli 2 semestra, medicinci pa 3. Bi si mislil, da smo se kaj manj naučili. No ko si prišel na izpit, smo ga vsi opravljali skupaj, pisali isti test, pa tudi na zagovoru te ni nihče vprašal, katera smer si (beri: vse so spraševali enako).

Ko se je kolegica prepisala iz stomatologije na medicino, ga je kljub temu morala opravljati še enkrat
bonk.gif

Tako da ti odgovorim na vprašanje, SEVEDA je možno.

No ja, že res da je morda izpit enak ampak ne mi rečt da se nekdo v 2h letih enako nauči kot v 3h? Torej če te prav razumem pač na medicini snov bolj počasi predelujejo in vmes hodijo na kavice in jim vsako tretje predavanje odpade da potem predelajo enako kot vi ali pa pa so vaša predavanja ultra hitra? Katera pa zdaj?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
semestri so, leto in pol vs eno leto

bilo je pa tako - prvi semester faksa, smo imeli stomatologi crash course 2 uri osnov, da malo besedni zaklad spoznaš, potem pa predavanja skupaj z 2. letnikom medicine en semester, glava, vrat in živčevje. V tem času so medicinci 1. letnika šli lepo počasi skozi začetne osnove in potem roke in noge. Potem pa smo mi imeli drugi semester crash course roke in noge (spredavali so malo, znat je blo treba vse), nato pa še toraks in abdomen.

Res je, da so imeli več vaj, več predavanj in več kolokvijev. S tem da so njihovi kolokviji bili tako: roka, noga, glava in vrat, toraks, abdomen, živčevje, naši pa roka + noga, toraks + abdomen, glava in vrat, živčevje (mislim, da je bilo tako razporejeno, nisem pa 100% prepričan več).

Ampak dejstvo je, da sem na izpitu znal enako snovi kot kolega medicinec. Učili smo se po enakih skriptah (4 knjige po ~ 150 strani), pisali enak izpit in zagovarjali enako.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Enak izpit žal ne pomeni nič. Štejejo ECTS točke, ki pa so odvisne od števila ur predavanj in vaj.
Pa še takrat bi znali komplicirati...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Enak izpit žal ne pomeni nič. Štejejo ECTS točke, ki pa so odvisne od števila ur predavanj in vaj.
Pa še takrat bi znali komplicirati...

vem da ne pomeni nič, ampak takrat tudi še ni bilo točk
grin1.gif

In finta je tud v tem, da če si se prepisal si moral še enkrat na izpit in ne še enkrat na predavanja in vaje.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
No, predavanja so itak neobvezna. Da pa so vaje priznali izpita pa ne, pa je res čudno
rolleyes-1.gif

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Če ti izpit priznajo ali ne je odvisno od nosilca predmeta. Pa lahko je vse enako in če se nosilec odloči, da ti izpita ne prizna nimaš kaj. Se mi je to zgodilo vsaj trikrat.
grin1.gif

Nekateri pač ne morejo iz svoje kože, ego preveč pumpa...
smile-1.gif