Privat zobozdravnik - tujina

iii

Pripravnik
1. avg 2007
459
7
18
ne vem če sem v pravem forumu...

torej - pri privat zobozdravnikih je treba plačati za protezo par 1000€ me zanima ali poznate kakega v tujini?

slišal sem da hodijo na Hrvaško, Srbijo in celo v Bulgarijo ter Romunijo kjer za nekaj 100€ dobijo protezo v dnevu ali dveh...

imate kakšne linke? GSM številke..? naslove? karkoli!

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
baje dosti hodijo tudi na madžarsko (nekje ob avstrijski meji je prava meka tudi za lepotne kirurge ipd..) zavedati pa se moraš, da proteza ni kar tako..lahko jo je potrebno tudi po večkrat popravljat, prilagajat, lahko ti celo povzroči poškodbe v ustni votlini..in za takšne stvari je potrebno ponavljat pot tja, kje si jo dobil (naši zdravniki niso dolžni popravljat zadev, ki jih niso delali sami..pomagajo ti le, če je kaj urgentnega)..

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
jaz poznam enga tipa, k si je u Bosni zrihtal zobe za tretino ali še manj cene kot je pri nas.
Je pa res, da je imel zobe prej čist u qurcu
rolleyes-1.gif
in se mu je splačalo dol it.
Je pa tudi res, da ima žlakto dol in da je imel urejeno prenočišče, prehrano ipd., ker je treba kdaj pa kdaj tudi za tri/ štiri dni dol it.
grin1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Pri kom pa je treba za protezo placat par tisoc ojrotov?
smile-1.gif
Se mi zdi tole zelo tako cez prste ocena. Kar je ceneje kot Slovenija je samo se balkan, sicer pa italijani in avstrijci kar precej zahajajo k nam.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Tudi do? Povej mi povprecno ceno in storitev. Ne samo ekstremom tlacit v ospredje, ker potem lahko tudi tiste pri dnu povlecemo na plano!
wink-1.gif

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Južneje kot greš, nižja je cena storitve, posledično verjetno tudi kvaliteta. Res ne vem kako pride ceneje skozi. Lahko vam edino računajo cenejše delo kar pa se po mojem mnenju pogliha z našo ceno, ker se je treba prevažati dol, poleg tega tudi če si pri sorodnikih jim moraš kaj prinest oz. kaj dat. Tako da na koncu si na istem znesku. Pa tudi če bi imel 100€ privarčevane razlike se ne bi odločil it dol. Predvidevam da taki reveži v Sloveniji še nismo, da za zobe, ki so življensko pomembni gledamo na vsak evro.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Se zdej ne vem o kaksni storitvi se pogovarjamo. Nekje sem zasledil cene okol jurja ali vec, o draginji in to je to. Ljudje dajejo po par jurjev za zobe in marsikdo si je kriv sam. Smilijo se mi samo tisti, ki fasejo bolezen ali prometno nesreco.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.568
1.091
113
Titograd
Zobni implantant stane toliko, eden. Maš pa še zobne mostičke, ti pridejo odvisno od tega za koliko zob se gre, so običajno najcenejša varianta ker pod določenimi pogoji celoten znesek krije zavarovalnica. In pa cela proteza ki stane še malenkost več kot zobni implantant.

Nazadnje urejeno:

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Aha, torej je govora o implantatih. Pa ti ves, da je vmesna faza se kirurg? In tiste, ki jih poznam nima noben proteze drazje kot implantat, govora je pa samo o izdelku, dodatna zdravljenja, puljenja in ostalo seveda ceno dvignejo.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Jaz sem slisal da veliko tujcev pa tudi slovenceh hodijo v srbijo k zobarjem. Saj pomoje ce kaksnega najdes na internetu poklices pa vprasas bos najbolje izvedel iz prve roke. Cene ti pove pa vse kako in kaj, tukaj lahko vecinoma le ugibamo.

LP

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
cena je odvisna tudi od materijala.Ce hoces navadno protezo ali kaj vrhunskega.Potem so cene res po par tisoc evrov.

iii

Pripravnik
1. avg 2007
459
7
18
vrhunsko ja... ampak vseen kak lahk za isto stvar nekje plačaš 3x več ... da o čakanju (SLO) niti ne govorimo!!