Pritrditev nosilca naprave na steklo v vročini

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Imam nüvi 1490T pritrjenega z original nosilcem pod ogledalom v XP-ju. Problem je v tem, da v vročini nosilec popusti in seveda naprava pade dol. K sreči imam napajalni kabel speljan pod tapeto v stropu in le-ta ob padcu zadrži napravo, da mi ne pade na tla.
Zanima me, če se to dogaja še komu in kako imate to rešeno? jaz razmišljam, da bi nosilec prilepil na steklo z uporabo pištole za vroče lepljenje...
Poleg tega ugotavljam, da napravi tudi vročina ne odgovarja. Včeraj zjutraj je še delala, po nekaj urah na soncu pa se tudi vklopiti ni hotela. Ko sem jo malo ohladil, je prišla k sebi. Ker se mi je to zgodilo prvič in ker je naprava že prej bila na soncu ne vem, ali je kriva temperatura ali osvežitev programske opreme, ki sem jo naredil prejšnji dan.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.777
830
113
toti Maribor
Probaj, preden prilepiš nosilec na šipo malo navlažit. Zdaj je vprašanje koliko stopinj je bilo v avtu. Nobene tehnike ni dobrro puščati na soncu v avtu.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.581
4.513
113
49
Na sončni strani ALP
Ne razumem uporabnikov, ki imajo navigacijske in druge naprave pod vzratnim ogledalom oz. na sredini šipe?!
rolleyes-1.gif

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Jaz imam avtonosilec v tovornjaku od modela nuvi 300 že nekje 4. leta, pa mi je vsega skupaj samo 2x popustilo, pa še to pozimi. Sem bil bolj skeptičen, ker sem jeseni kupil nuvi 1350, ki je težji in večji, avtonosilca se pa razlikujeto po dolžini, nuvi 1350 je malo manjši oz. ima krajši vrat, ampak ker je prejšnji nosilec dobesedno zapeklo na šipo, se ga niti nisem preveč trudil odstranit. Si pa verjetno zraven dobil pritrditvedi disk, si ga pa na armaturko prilimaj,če ti na šipi dol pade.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
žal je nimam dati kam drugam na doseg roke in da mi ne ovira preveč pogleda. Na levi strani pa imam GSM nosilec.

@ naviboy: Armatura pri XP-ju je vsa nekaj okrogla, na plastiko za volanom je pa ne mislim dajat in potem tipkati med prečkami volana.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
hm, mja... nekak me niso prepričali. na reže za zračenje ne bi ravno dajal, nekih lukenj v armaturo tudi ne bi delal... Pa še kabel imam skrit pod stropno tapeto in za armaturo, tako da bo naprava ostala tam, kjer je. Vsaj zaenkrat.
Koliko se pa sploh vrti cena za te Brodit nosilce ? in zakaj naj bi bili tak posebni in dobri ?

TKJJ

Pripravnik
28. nov 2009
316
0
16
Maribor
Vrocina mu res ne odgovarja, jaz ga pokrijem z aluminijasto folijo. Sem se pa ze veckrat spraseval, zakaj mora biti ravno crne barve, najslabse kar mora biti, kar se tice vrocine. Imam pa ga pritrjenega na sipi, cim blize spodnjemu robu, tako tudi klima nekaj prispeva k ohlajanju.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
ja, samo klima dela samo med vožnjo, avto pa se najbolj segreje, ko stoji na soncu. očitno ga bo treba sedaj nekaj časa jemati dol pred službo, da mu ne bo prevroče.
10.gif

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Glede padanja : dobro očisti vetrobransko steklo in nato (lahko tudi s slino) navlaži ves gumijasti prisesek ter dobro prisesaj.
Glede odpovedi na vročini pa piše pri vseh navodilih tudi temperaturno območje od do in te temperature so lahko krepko presežene, če avta v teh vročih dneh pred vožnjo ne prezračimo .

LP

ozaz

Pripravnik
5. mar 2010
133
12
18
Malo off: kje se dobi najugodneje te brodit nosilce. Rabil bi za scenica.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Uporabnik Frko pravi:
Glede padanja : dobro očisti vetrobransko steklo in nato (lahko tudi s slino) navlaži ves gumijasti prisesek ter dobro prisesaj.
Glede odpovedi na vročini pa piše pri vseh navodilih tudi temperaturno območje od do in te temperature so lahko krepko presežene, če avta v teh vročih dneh pred vožnjo ne prezračimo .

LP

mhm, to bom tudi poizkusil še enkrat...
10.gif