Pritožba na kazen - kakšen je postopek

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Predvčerajšnjim so me ustavili na cestninski postaji Vransko, ker sem peljal 87 pri 60 tabli (še nisem doživel, da bi kdo tam res peljal 60, ampak to je že druga zgodba). Bil sem na desnem pasu, na levem skoraj vzporedno še en avto, pred njim še en, za mano en, skratka ni šanse, da oni meni dokažejo, da so izmerili mene (lahko magari darsove posnetke pogledajo). Ustavil je pač mene, ker sem mu bil ''pri roki'', če bi htel ustavit tistega na levem pasu bi moral skočit pred mene.

Zdaj me pa zanima kakšen je postopek pritožbe. Treba to preko odvetnika delat, lahko sam napišem, kam pošljem, kaj se potem zgodi...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Lahko sam napises. Posljes na prekrskovni organ kije v tvojem primeru policijska postaja kateri pripada policist (ti pise na papirjih).

Notnapises na podlagi katerega clena zakona o prekrskih se pritozujes (tisticlen ki ti daje moznost pritozbe). Nato poves da nisi kriv ker nisi storil ocitanega ti dejanja. Nato napises da je bilo takrat na delu ceste kjer so merili hitrost toliko in toliko vozil in da enostavno meritev ni verodostojna.

nato pa "ker prekrška nisem storil prav tako pa ga ne dokazuje policistova meritev je kazen nična. Prosim da jo posledično odpravite." Nekaj v tem smislu (mam ze dva pira v riti in sem pozabil na vejice in kak lep formalizem)Nato pa lahko dajo bo odpravil. Verjetno je ne bo. Nato se bo odlocilali kazen ostane ali pa bo predal (komandir oz od njega pooblascena oseba) pritozbeni postopek v resevanje sodiscu. Na sodiscupa gre za navadni dokazni postopek. Ce ti uspe dokazat da je bilo tam toliko vozil in da je lahko meril koga drugega je zadeva zakljucena. Ce ne, placas kazen + sodne stroske. Ce ne dazadeve na sodisceon, jo lahko das tudi ti (ti bo pisalokam selahko pritozis cedobissklep da kazen ostaja.

In ja napisal sem ze kar nekaj pritozb (pa ne zase). Zdej pa pljuvajte
wink-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sej tak ne vem, če nebi plačal in je mir, sej ni neki velik dnar. Pač moti me, da mi ne more dokazat, da je izmeril mene, z DARS-ovimi posnetki pa lahko vidijo, da je bilo več vozil (če bi sploh dali posnetke).

Pa da so se postavili na mesto kjer vedo, da bodo lahko pisali kazni kot po tekočem traku, ker je tabla 60 km/h 250m pred cestninsko postajo, skozi katero se peljem 40 km/h. Nisem si mislil, da potrebujejo avtomobili 250m da zabremzajo za 20 km/h...

Drugače pa hvala za pomoč!

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
jah z veseljem =) Jepa tako da pritozbazadrzi izvrsbo in cetudijo zavrnejo imas potem po novem sklepu (o zavrnitvipritozbe) 8 dni casa za polovicko

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
dobro jutro
na Torovem vsak dan vsaj enkrat če ne dvakrat vidim kako ustavljajo, ali pred cestninsko ali pa takoj za njo
v glavnem, občutek imam kot da so tam policisti stalno prisotni (pol majo kodo GATA pa ??? za lokacijo
wink-1.gif
)

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zakaj pa nebi bili, to jim je win-win kombinacija, ker tak vsi prehitro tam peljejo. Sicer zneski niso visoki, se pa vseeno nabere.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Zakaj pa nebi bili, to jim je win-win kombinacija, ker tak vsi prehitro tam peljejo. Sicer zneski niso visoki, se pa vseeno nabere.

100€ za vožnjo 87km/h 200m pred cestninsko se ti ne zdi visok znesek? men se zdi prav drastičen. 0€ bi bila bolj pravična kazen.

Namesto da bi šli podirat cestninske in odpravili vse omejitve, se državi bolj splača imet betonski blok sredi avtoceste, omejitev in radar . Tako da bo tako še kar nekaj časa.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
50 m pred starimi cestninski bi lahko naredili manjšo omejitev pa bi blo ne pa da moreš 1 km prej bremzat!
bonk.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
jah z veseljem =) Jepa tako da pritozbazadrzi izvrsbo in cetudijo zavrnejo imas potem po novem sklepu (o zavrnitvipritozbe) 8 dni casa za polovicko
Tole kar si napisal pa ne vem če bo držalo. Mislim da s pritožbo izgubiš pravico do polovičke.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Kakšen dokaz pa rabiš? Policaj je urasna oseba in njegova beseda je zadosten dokaz za sodišče. Če bo rekel, da je v množici nameril ravno tebe, mu bodo brez obotavljanja verjeli, pa če je res ali pa ne.

Na tebi je, da dokažeš, da tam nisi peljal prehitro, ampak ne vem kako bi to lahko dokazal. A misliš da se bo komu ljubilo iskat gledat darsove kamere LOL. Upalili ti bodo dvojno kazen, pa še stroške pritožbe in še kaj in to je to.

saj ni nič drugače tudi izven avtocest. Policaj te pomeri z radarjem, ali je res tebe ali tistega, ki je pripeljal mimo 5min prej pa ne moreš vedeti. Že navadni GSM ji imajo fotoaparat vgrajen, medtem ko policijski laserji ga pa še ne bodo imeli kmalu, ravno zaradi tega, da policaji lahko goljufajo in pokažejo izmerjen rezultat komurkoli, če so namerili ravno njega ali pa tudi ne. Sodišče pa vedno verjame policaju,

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
50 m pred starimi cestninski bi lahko naredili manjšo omejitev pa bi blo ne pa da moreš 1 km prej bremzat!
bonk.gif

To je samo zaradi lolekov, ki se ne držijo omejitev.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
bonk.gif

To je samo zaradi lolekov, ki se ne držijo omejitev.

To je zaradi polnjenja proračuna. Past, v katero si ujame veliko voznikov, omejitev 40 pa prej nevarna kot pa varna. 2x toliko bi bilo bolj ustrezno.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
tako je polovičke po pritožbi ni več kvečemu je lahko kazen večja!

To ni res. Kerbi stem diskriminirali tiste ki so se pritozili. Ko je podan sklep da je pritozba zavrnjena imas spet 8 dni za polovicko. In da tudi po pritozbi imas zakonsko dolocen rok d alahko zaprosis za obrocno odplacilo kazni.

Preden vprasas: Ja, v praksi preizkuseno.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
dobro jutro
na Torovem vsak dan vsaj enkrat če ne dvakrat vidim kako ustavljajo, ali pred cestninsko ali pa takoj za njo
v glavnem, občutek imam kot da so tam policisti stalno prisotni (pol majo kodo GATA pa ??? za lokacijo
wink-1.gif
)

Kar omenjas je ID patrulje in nima povezave z lokacijo. GATA je klicni znak policistov PU ljubljana. Ker pravis da stojijo na Torovembi lahkmo bili tudi policisti s PU Kranj (mislim da je tam nekje meja teritorialne pristojnosti) in potem bi imeli znak SENA. Številke ki sledijo oznacujejo kateri enoti pripadajo in vcasih tudi za kaksno vrsto patrulje gre (oz ali gre za patruljo ali pomocnika komandirja oz staresino enote). In ti po tem znaku ne mores sklepat o lokaciji. Namrec patrulje iz enote GATA 100 (PPP Grič) se gibljejo po obmocju celotne PU Ljubljana naprimer. Delno lahko sklepas kje se nahaja katera enota posameznih policijskih postaj (ker pac ves da policisti iz PP Siska delajo na obmocju siske ddd...). O radarju pa tudi ce bi lahko poslusal njihove zveze (na kar sem dobil obcutek da namigujes) ne bi mogelizvedeti nic, saj so radarji naloge posamezne patrulje ki jih dobijo na delovnem nalogu in so vnaprej dogovorjene (lahko so, ce niso je to pac prosta presoja patrulje in po zvezi o tem nikogar ne obvesca) tako da ti tudiklicniznak patrulje ki opravlja meritve ne bi izdal tocne lokacije.

Tako da: Raje se drzi omejitev ceprav so zgresene (40 na uro cez cestninsko)

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
hehehe, si se pa razpisal....

to smo počeli kot mulčki, namreč poslušali žandarje prek UKVjev...

kdo ima še čas za to....

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
kdorkoli ima čas nič ne slisi

novsistemtetra.press

so pa sifranti in klicni znaki ostali enaki