Pritiskač za v plastiko

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Kako najbolj elegantno pritrdit cerado na plastiko?
Ježka ne bi lepil!
Najlepš se mi zdi, če bi lahko pritiskače uporabil. Samo ne morem pridet na drugo stran plastike. Lahko samo luknjo preko zvrtam.
Obstajajo še kaki drugi načini pritrditve?
Mogoče črni magneti?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Ko sem pred leti reševal ta problem na svoji barki, sem uporabil RF slepe kovice ('pop nete') za pritrditev 'moškega' dela na trup.
In seveda tudi RF oba dela pritiskača. Problematična je bila le vzmet na 'ženskem' delu, ki je po treh letih začela rjaveti.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kje si to nabavil?
imaš kako sliko kako zgleda?
Se mi zdi, da bi blo to to:) glede rjavenja mislim, da ne bi smel imeti težav, lahko pa jih še pobarvam.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Včasih je bila v Ljubljani trgovina 'Koža', sedaj pa se imenuje Lotas
Če se ne motim, sem jih dobil tam, vendar je od tedaj že dobrih 20 let...

Videti pa je takole:
stiskac.jpg

Na levi je 'moški komplet, kjer zgornji element ostane neuporabljen, desno pa 'ženski' komplet
Slepa kovica na sliki ni RF, le dimenzije so enake 4/15

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
odlično. nekaj takega sem si zamislil ja:)

je to dovolj močno skupaj držalo (ženska moškega:)) )?

kovico/net si pa predvidevam, da sam dodal namesto zgornjega moškega?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Tako je, kovica je dodana v 'komplet'.

Glede moči pa: ker je tudi mene zanimalo, koliko obremenitve prenese ta komplet, sem pravkar naredil enostaven preskus (moški del privit v delovno mizo, ukrivljen žebelj v ženskem delu in zanj zataknjena ribiška tehtnica), ki je pokazal sposobnost držanja sile okrog 6kg,
Razumljivo pa je dejanska sposobnost 'držanja' pritrditve odvisna od smeri vlečne sile.

V mojem primeru je bila na ta način pritrjena dodatna cerada, ki je zapirala kokpit barke in tudi pri največjih sunkih burje ni bilo težav. Res pa je, da sem jih montiral v razmaku cca 20cm in da je bila cerada idealno napeta.

LP

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Ja, saj takšne sem uporabil leta 1989, le da niso bili trženi kakor 'yacht', ampak preprosto 'nerjaveči'
Sedaj pa barka že davno ni več v moji lasti.

LP