http://www.racewax.com/tuning-tools/ski-tuning-kits/ kompleti. Samo to je neuporabno. Plastični kotnik in tiste male pilice se vse prehitro izrabi.
Prva stvar. Poceni neboš prišo skozi. To kr pozabi. 250€ boš spičo kak rečeš keks. In še vedno neboš mel nič
Če maš orodje si naredi primeže sam iz lesa. Lahko potem zvečer prilepim sliko mojih. takoj prišparaš 100€
če napišem čista osnova, ampak res osnova:
- likalnik
- strgalo
- kotnik
- 2cut pila
- gumi kamen
- 600 diamant
- plastična ščetka
- odstranjevalec fenola
Moje priporočilo pa je, da se s pilo ne dotikaš robnikov razen takrat ko nastavlaš kot.
Torej potem dodaš k zgornjemu še:
- Diamante 100-200-400. 100-ko lahko spustiš in jo s kakim alu kamnom nadomestiš, ker je samo za poškodbe odstranjevat.
Torej 200 za prvih 5 prehodov in za konec še 400-ko. Za nas navadne je to dovolj. 600-ko rabiš za iglo dol pobrat. če si rahlo OCD lahko poliraš tudi z bolj finimi kamni. Ampak brezveze če nisi WC serviser.
- če boš popravlal še spodnjo ploskev rabiš še karoserijsko pilo, ptex, metalgrip in pa kotnike za spodnji robnik.
- potem rabiš 2-3 kotnike za različne skije.
jaz mam recimo:
- 2cut pilo in karoserijsko pilo
- plastično in kovinsko strgalo
- 100-200-400-600 moonflex diamante
- likalnik
- bakreno ščetko in nylon ščetko
- alu oxid kamen
- gumi kamen
- odstranjevalec fenola
- kotnike 88-87-89
- doma narjene primeže
- ptex palčke in metalgrip trak
Svoje skije se med sezono samo z diamanti dotikam. Konec sezone grem z pilo da probam čimveč poškodb odstranit. Z 200-400 diamantom vlečem po vsakem smučanju. Odkar sam rihtam skije mi še ni spustila na ledu. Mažem pa z maplusBriko rdečim in rumenim voskom. Zadeva ni najbolj hitra je pa poceni in še vedno 100x bolj hitra kot nenamazana smučka.