Pripomoček za pravilno držo?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Kaj priporocate oziroma kaksen pripomocek imate za pravilno drzo ramen?
Pac sam se recimo da drzim vzravnano, samo opazam da ramena prevec naprej rinem, torej ne visijo pravokotno na telo.
Ali so kaksne elasticne zadeve(top/obleka) ki bi te sponale v pravilno drzo ali kej podobnega?

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
obstaja pas za držo, samo ne smeš obupat in ga moraš nositi.
Recimo nekaj takega. Za pogled v živo si ga pojdi pogledat v sanolabor, kupi pa raje preko interneta, ker enkrat vem, da sem gledala cene in je bil v Sanolaborju kar zasoljen.
upload%2Fproducts%2F3754%2F1%2F845591.jpg

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Pas za držo je bedarija. Zakaj? Ker je to potuha. Pas prevzame delo tistih mišic ki že tako slabo delajo in namesto da bi se te mišice ojačale to delo prezame pas. Mišice tako še bolj zabušavajo.
Rešitev so korekcijske vaje.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
Pas za držo je bedarija. Zakaj? Ker je to potuha. Pas prevzame delo tistih mišic ki že tako slabo delajo in namesto da bi se te mišice ojačale to delo prezame pas. Mišice tako še bolj zabušavajo.
Rešitev so korekcijske vaje.

jest bi ta pas uporabljal v nacinu da ko se nepravilno drzim da cutim da me le ta spona, in tako sam popravljam lego.

Mas kaksne korekcijske vaje, sam nevem kaj naj bi to pomagalo to je ce mas vrjetno kriv hrbet, drza je pa se vedno drza.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Najboljše bi bilo če bi imel nek vibrator, ki bi te opozoril ko bi pozabil in padel v slabo držo. Jaz sem nekaj časa nazaj s tem nekaj improviziral. Takšen princip se po mojih izkušnjah ponavadi obnese. Na podobne načine sem popravil slabo držo, divergenco stopal pri teku, celo platfus.
Korekcijske vaje moraš delati takšne ki ti hasnejo, to pomeni, da zate ne smejo biti pretežke ali prelahke. Zato ti to težko pošljem preko neta.