pripomocek / gadget / program za ping vec IPjev

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Zdravo.

Iscem uporaben program ali gadget ali kaj podobnega, ki bi mi pingal cca 20 serverjev na n sekund. Nekaj sem nasel, vendar pinga le 5 IPjev.

Nekaj podobnega, kot AlertPing, ce se ga kdo spomni, le da mogoce kaj modernejsega
smile-1.gif

Any suggestions?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Nisem cisto preprican, da razumem kaj bi rad. Ce bi jaz hotel imeti nekaj, ki vsakih 5 sekund poslje en ping na enega od dvajset vnaprej znanih naslovov, bi naredil batch file, v njem na vrhu labelo, potem ustrezne ping ukaze, potem zakasnitev 5 sekund (*) in potem goto nazaj na labelo, da bi dobil neskoncno zanko. Ko bi ce navelical tega, bi ukinil okno, v katerem se izvaja in tako ustavil pinganje. To je tako trivialno, da nisem cisto preprican ce je to res to, kar ti hoces.

*: kako do zakasnitve 5 sekund ? En nacin je, da zlorabis kar ukaz ping, ki omogoca zakasnitev ob izvajanju (lahko pingnes klocalhost in dolocis pavzo). Daljsi, a manj mesarski nacin je, da s te strani[/U] pobral "Windows Server 2003 Resource Kit Tools", v katerem se bojda nahaja ukaz sleep, ki omogoca bolj natancno nastavitev.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Ok, to znam narediti. Jaz rabim cisto graficen prikaz (kot gadget na namizju npr), da je dolocen IP UP ali DOWN.

Nic kaj tako "kompliciranega" kot Nagios - tega s pridom uporabljam, ampak zgolj "first look" ali je zadeva gor ali ne

mistique

Guru
16. jun 2009
14.127
1.902
113
Emona / Carnium
Morda kaj takega ? Za več IP naslovov le te enostavno vneseš in jih ločiš s presledkom.

Citat:
Ping multiple addresses/domains
Colasoft Ping tool allows you to ping multiple IP addresses and domain names at one time without upper limit of the addresses' number. Enters IP addresses and domain name into the address pane, separate each other with a blank space, comma or semicolon, then clicks the Start Ping button to execute ping command.