Pripeljati lastni avto iz Nemčije v Slovenijo

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Sorodnik se po dolgih letih zdomstva vrača v Slovenijo. S sabo bi pripeljal tudi avtomobil, ki ga uporablja v Nemčiji, torej uredil slovensko registracijo. Imam nalogo, da izvem, kaj je treba vse zrihtati in koliko bo to stalo (da skalkuliramo, če se sploh splača).

Kolikor sem izvedel:
1. Pridobiti slovensko homologacijo.
2. Na UE plačati neke dajatve.

Zanima me, če je kdo to že delal in koliko stane? Avto se baje lahko "uvozi" neglede na euro norme in starost, če ostaja v istem lastništvu.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
vem da je drugacen postopek kot ce avto kupis, avta kasneje v dolocenem casu ne smes prodati, placas neke minimalne stroske, tocno pa ne vem postopka.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
čigave tablice pa ima? slo al nemške?

Narodnjače spet mi ga lomiš!
grin1.gif

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Iz prve roke ...

Avto pripelje na LPP z Nemško registracijo in tam bo vse lepo uredil ...

Se splača v vsakem primeru ...

Moj oče je to uredil za 12 let starega ZX-a pa dobro veš da to ni avto ki bi bil vredn nevem koliko ...

Urejal je pa to lani oz. predlani in vse uredil na LPP-ju ...

Tudi odjavo in pošiljanje tablic nazaj v Nemčijo uredijo oni ... Edino potrdilo o tem naj si shrani ...

Edini pogoj je, da je lastnik avta najmanj 6 mesecev ...

Sploh pa dokler ima veljavno Nemško delovno vizo se lahko mirno vozi z njim okoli in počasi zadeve tukaj uredi ...

Drugače pa, ker vidim da si iz MB, pojdi tam na tehnične preglede in ti bodo takoj in vse povedali kako in kaj ...

Za zdomce je to čist easy ... Še una norma EURO se ne upošteva ...

tayfun

Pripravnik
2. jun 2009
102
0
16
Na Štajerskem avto domu bo vse uredil, povedali mu bodo kaj naj vse zraven prinese in potem, ko bo postopek sprožen bo lahko že drug dan dvignil homologacijski kartonček. V kartončku mu bo pa pisalo, tip uvoza: lastnik zdomec...
Druge omejitve ni kot to kot je že nekdo prej navedel min. 6 mesecev lastnik ter, da je bil prijavljen v državi od koder se vrača.