Printer HP in brežično printanje

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.952
-393
113
Imamo printer HP P1102w priključen na pc preko usb kabla. Imamo MACa, k oddaja wireless XXX. Printer priključimo na ta wireless preko hp wireless config programa, vendar se ne da printat preko wirelessa.

Prebral sem že vsa navodila in vse, pa mi kar ni jasno, zakaj zadeva ne dela, in kaj vse bi mogu nastavit, da bi zadeva dleala.

Ko sprintam config test page, mi kaže pod network - > status -> not connected

confused-1.gif

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Ti bi rad printal preko ad-hoc wifi povezave?

Ne vem, če bo to šlo (ampak res ne vem, ker ne vem, če printer to sploh podpira).

Za wifi printanje ponavadi potrebuješ:
1x acces point
n x računalnik
1x printer

n= poljubno celo število, večje od 1
smile-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.952
-393
113
mah sej sploh ne vem, kako ta wi-fi deluje...

1x access point je router verjetno... to je narejeno na macu k oddaja svoj wireless...

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Na podlagi tega:
Citat:

bi si utemeljeno upal rečt, da ne veš, kaj tole

Citat:

zares pomeni.

Poišči kakega kolega, ki je te stvari že rihtal, pa naj ti pomaga. Al pa najami kako firmo, da ti to zrihta.

Enik

Pripravnik
19. sep 2007
159
0
16
Ljubljana
Mogoče je potrebno v nastavitve routerja vnesti mac naslov printerja, če imate narejeno zaščito dostopa preko mac filteringa..?! ugibam..

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
priner je na en pc je priklopljen z usb, drugi mac pa oddaja wifi signal in na ta wifi signal je povezan printer?

a wifi routerja pa nimaš?

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Najprej je treba preverit, če printer omogoča printanje preko ad-hoc wifi povezave.

Če ne, je treba preverit, če lahko na PCju omočiš, da se obnaša kot access point.

Če se to ne da, je treba fuc*in kupit en access point (ki je lahko tudi "wireless router", kot ste tu napisali, ni pa nujno) in ga PRAVILNO nastavit, pa pravilno nastavit računalnik IN printer.

Moja ocena možnosti za uspešno dokončanje tega projekta: zero!
smile-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.952
-393
113
Fusion: tako je.... nimam wifi routerja....

JoeJoe: v čem je potem fora, da ima printer wireless povezavo, če je tok zakomplicirano to zvezat? Pa valda ni fora samo v tem, da med pc in printerjem ni kabla...

to more bit tko, da se lahko tud druge mašine lahko priklopijo nanjga.... Neki takega kot, če bi bil printer v mreži.... v sharingu....

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Za direktne povezave je namenjen modri zob (bluetooth)

Namen wireless printerja je načeloma v tem, da ga postaviš v dom/pisarno, ki že ima wireless mrežo, kjer se pridruži vsem ostalim napravam pri povezavi na dostopovno točko.

Svetujem naslednje:
- nakup wifi routerja (recimo buffalo WHR-HP-G-300N)
- če že imaš router, postaviš to škatlico v način za access point
- nastaviš zaščito WPA2-PSK in določiš primerno geslo
- računalnik povežeš preko wirelessa v mrežo
- printer priklopiš preko USBja na računalnik in sprožiš konfiguracijo za povezavo preko wifi mreže
- ko je postopek končan, lahko USB kabel izklopiš in od takrat naprej uporabljaš printer brez kabelske povezave
- vsak nadaljnji računalnik bo potem videl mrežni tiskalnik in dodatno mutenje ne bo več potrebno.

Wireless, wifi, brezžična povezava in podobno so sopomenke.

Nastavitve teh škatlic niso nič groznega, tudi če se s tem še nisi kaj dosti ukvarjal. Navodil je na internetu dovolj, večina privzetih nastavitev pa je OK. Pri DD-WRT, ki laufa na tej dostopovni točki, je privzeta wifi povezava brez kodiranja, zato močno svetujem, da se potrudiš to nastavit v način WPA2-PSK.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
To bi rad printal z dveh PC-jev brezžično?
Ali z enega brez, z drugim pa preko USB?

Printeri načeloma podpirajo tudi ad-hoc WLAN povezave. (bil pogovor o tem tule)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
po mojem te jebe, ker nimaš wifi routerja in se ne more pravilno skofigurirat.

moje predvidevanje:
- potrebuješ wifi router
- printer povezat z usb na pc, ki je priklopljen na wifi router (s kablom ali wifi)
- poženeš konfigurator za wifi printer
- potem pa lahko odklopiš usb kabel

oz, če imaš prenosnik z windowsi in gor win7 s kablom priklopljen na obstoječ router/modem, lahko potem od prenosnika wlan uporabiš kot dostopno točko, preko katere se bo povezal printer. Sam je spet vprašanje ČE;)

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Tvoj post se mi zdi ful nekam znan... pa ne vem, od kje...

aja.. mogoče od tule:

Citat:
Svetujem naslednje:
- nakup wifi routerja (recimo buffalo WHR-HP-G-300N)
- če že imaš router, postaviš to škatlico v način za access point
- nastaviš zaščito WPA2-PSK in določiš primerno geslo
- računalnik povežeš preko wirelessa v mrežo
- printer priklopiš preko USBja na računalnik in sprožiš konfiguracijo za povezavo preko wifi mreže
- ko je postopek končan, lahko USB kabel izklopiš in od takrat naprej uporabljaš printer brez kabelske povezave
- vsak nadaljnji računalnik bo potem videl mrežni tiskalnik in dodatno mutenje ne bo več potrebno.

evil.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.952
-393
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
To bi rad printal z dveh PC-jev brezžično?
Ali z enega brez, z drugim pa preko USB?

Printeri načeloma podpirajo tudi ad-hoc WLAN povezave. (bil pogovor o tem tule)

uf, vidim da sem zakompliciral...

ja, rad bi printal z pc preko kabla, in z mac-a preko wirelessa. Routerja pa res nimamo, ker smo v tujih prostorih in nimamo tega dostopa... Sem mislil, da se da preko MACovega brezžičnega omrežja to zrihtat...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Saj se da.
Kot sem preletel navodila, je to nekih 10 vrstic, kako se nastavi.

Če pa je možna istočasna uporaba preko USB kabla in brezžično pa je vprašanje. Pač treba probat.
wink-1.gif