Printer brez mrežnega priklopa

birca

Pripravnik
26. okt 2007
424
19
18
Pozdravljeni!

Imam 2 printerja brez mrežnega priklopa. Zanima me, kaj bi moral nabaviti, da bi imel povezan stacionarc in 2 prenosnika na isti printer. S prenosniki bi tiskal brezžično. Imam Siol modem Innbox V50U, kateri ima usb vhod le za okras.
Moram nabaviti print server?
Nekaj takšnega ?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.873
695
113
S tem boš moral do printerja potegniti mrežni kabel. Če ga imaš v bližini routerja potem je itak OK, sicer pa glej za kakšno brezžično varianto.
Laptopi pa bodo v vsakem primeru lahko printali brezžično, važno je samo da so vse naprave v istem lokalnem omrežju.

Narkotik

Pripravnik
17. sep 2007
507
0
16
Mislim da si ga narobe razumel, praviš da ima printer sam USB vhod in ne tudi mrežnega?

Če je tako lahko kupiš print server ki ga povežeš čez USB in potem naprej na mrežo (mu dodeliš IP, subnet, gateway...) tako da lahko potem katerikoli računalnik dostopa nanj prek mreže.

EDIT : Ocitno sem jaz slabo prebral
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

birca

Pripravnik
26. okt 2007
424
19
18
Citat:
Uporabnik philips pravi:
S tem boš moral do printerja potegniti mrežni kabel. Če ga imaš v bližini routerja potem je itak OK, sicer pa glej za kakšno brezžično varianto.
Laptopi pa bodo v vsakem primeru lahko printali brezžično, važno je samo da so vse naprave v istem lokalnem omrežju.

Našel sem wireless varjanto, mi je pa smešno poceni:
link

V enih trgovinah je okoli 13€ v drugih pa enak čez 50€.
V čem bi bila finta? Gre za isti izdelek?

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Na PCju, ki je povezan direktno na printer vklopi "Printer sharing" in ostali PCji na (W)LAN-u bodo lahko printali preko njega.

Mogoče boš moral urediti še Homegroupe, nisem prepričan, malo poguglaj za točen postopek. Mora pa seveda biti glavni PC prižgan, prav pride tudi WOL (Wake-on-LAN).