Print server za doma

ubuntulinux

Zelenc'
11. dec 2012
5
0
1
Zdravo.

Zanima me, kateri print server ( za domačo uporabo ) nabaviti ta Xerox phaser 3140 (le ta naj bi bil identičen tiskalniku Samsung ML-1910/ML-1915) . Do sedaj se zadevo reševal z namenskim starejšim računalnikom (samo za to) , ki je delil printer v omrežju. Osebno se mi ne zdi smiselno imet računalnik samo za deljenje tiskalnika v omrežju.

Hvala

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Jaz imam printserver od Dlinka. So malo dražji, delajo pa brez problema. Možni so z USB ali LPT priklopom, ter seveda Ethernet na drugi strani. V uporabi ga imam cca 4 leta, nič ni bilo potrebno nastavljati/popravljati v tem času.
LP!

ubuntulinux

Zelenc'
11. dec 2012
5
0
1
Iščem s priklopom USB, saj mi tiskalnik druge opcije ne omogoča. A mi lahko zaupaš, kateri model imaš?

Hvala

gig

Pripravnik
7. apr 2009
684
11
18
Kakšen router imaš doma? A v router ga ne moreš priklopit? Če tega nimaš, bi bila mogoče bolj smiselna nabava rabljenega routerja z USB. Ampak ta model printerja mora biti podprt s strani routerja!

verma

Pripravnik
2. nov 2011
258
10
18
Jaz imam ruter DIR-320 na katerega imam priklopljen printer HP LJ 2200 (USB priklop).
lp

ubuntulinux

Zelenc'
11. dec 2012
5
0
1
Ne žal nimam te možnosti , saj imam starejšo Lynksys opremo (router, switch), katera še vedno zelo dobro delujeta. Zato iščem pametno rešitev, da ne bom vsakič hitel v zgornje prostore vžigat računalnik, ko bom želel kaj natisniti.

gig

Pripravnik
7. apr 2009
684
11
18
Reskiraj par deset evrov in si nabavi nov gigabit router z wifijem, pa boš imel lahko obenem printserver, file sever pa še torrente boš lahko vlekel brez da imaš prižgan kak comp.

ubuntulinux

Zelenc'
11. dec 2012
5
0
1
Še nekaj. Zanima me kako je s podporo pri tiskalniških strežnikih, cenovnega ranga do 40€ ( dva tiskalniška strežnika katera gledam, v njuni dokumentaciji nimata omenjene podpore za moj tiskalnik) in kako je s podporo tiskalnikov pri routerjih, kateri imajo tudi tiskalniški strežnik (če prav razumem , tiskalniški strežnik v routerju zazna tiskalnik, se mu določi IP in to je to. Ni potrebno se ubadati ali je tiskalnik podprt ali ne?).

hvala

gig

Pripravnik
7. apr 2009
684
11
18

proteus

Pripravnik
25. nov 2011
709
2
18
Tudi sam imam doma router, z možnostjo priklopa USB.

TL-WR1043ND
http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-WR1043ND

Vendar ko naredim vse po navodilih, mi printerja enostavno ne najde. Je možno to zaradi tega, ker je printer LPT port in imam vmesnik LPT to USB? Sem pogledal tudi v Print Server Compatibility List in podpira moj HP Laserjet 1300

lp

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
imam enak router, en post višje sem prilepil link do teme, kjer sem opisal svoje težave.

na pc moreš inštalirat
- vse driverje in programe od printerja (men samo driverji niso deloval, sem potreboval še vse tist za skenirat...)
- še en dodaten program, ki skos lauifa v ozadju. dobiš ga na tplink strani. V tem programu moreš tudi priner videt

na routerju si vrjetno omogočil printer

markolinux

Zelenc'
23. maj 2012
26
0
1
Goriška
Zdravo

Sem dolžan odgovor in mojo rešitev problema. Najprej sem se po nasvetu uporabnika gig obrnil na podporo večine glavnih proizvajalcev oz. njihovim predstavnikom, ter jih zaprosil za pomoč. Od vseh , katerim sem poslal vprašanje lahko zares pohvalim podporo predstavnikov Level One in Trend -Net.

Čeprav je bil zame Level one favorit , sem izbral TRENDnet TE-100-P1U (za par evrov na Ebayu -2nd hand - Rekel sem si, da vsaj izgubit nimam tako ali tako nič - poštnina je bila veliko večja od nakupne vrednosti).

Zadevo sem priklopil, resetiral nastavitve, počakal dve minuti, zagnal čarovnika za dodajanje tiskalnikov na vseh računalnikih v omrežju (4x ubuntu, xp) in - Voila
smile-1.gif
.

Glejte. Poskusit ni greh pravijo. Ravno tako žrtvovat par evrov za second hand stvar. Če deluje, ste zmagali, sicer ga lahko še vedno prodate naprej. Srečno in hvala za vso pomoč.

Nazadnje urejeno:

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
Citat:
Uporabnik gig pravi:
Reskiraj par deset evrov in si nabavi nov gigabit router z wifijem, pa boš imel lahko obenem printserver, file sever pa še torrente boš lahko vlekel brez da imaš prižgan kak comp.

imam TP-Link TL-wr1043nd router . pa me zanima, kako deluje ta zadeva s torrenti? kak je postopek, kako dostopaš?

druga stvar: namen imam kupit Canon MG5350 multifunk. printer. Tega modela ni na tp-linkovem seznamu (ki je šele od maja).
verjetno tu ni bojazni, da printer ne bi delal.. ali pač?

hvala!