Primorska AC danes zvečer

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
okej, lep vikend je privabil na Obalo ogromno ljudi. vozni pas po oceni 80km/h od Kopra do Ljubljane skoraj, s tem, da se je pred obema delovnima zaporama ter pred CP Log malce zaštopalo. prehitevalni prav tako poln, cca. 110km/h. za preživet. ne razumem pa nečesa - folk skače iz enega pasu v drugega - ajde nek jim bude, it's a free country, ampak, da bi kdo žmigavec vklopil, na-a, tega ne znajo. in potem poblendam, dam levi-desni-levi-desni žmigavec in me tupo gleda in mi neki gestikulira (VW Passat, LJ-Domžale grb, z dvema kolesoma) - če ne bi bil pozorn, bogve, a bi rešil situacijo.

potem se najdejo frajerji, ki se kljub gužvi ti nalimajo na rit in težijo, dokler se jim ne umakneš. ampak se nimaš kam umaknit - no enkrat sem se, pa potem trajalo par kilometrov, da sem se izza busa prebil na prehitevalca in ga tudi prehitel.

za piko na i pa dva frajerja, en v BMW M3, krških registracij in Astra koprskih - slednji je bil največji pacient. BMW M3 je prehiteval na polno po odstavcu, smo enkrat zaradi njega vsi bremzali ko zmešani, dva pred mano, mislim, da sta se celo rahlo kušnila, ampak ni bilo hujšega, sta nadaljevala vožnjo, ampak ta v Astri - na rit, blendanje (spredaj pa kolona), potem na desni pas se vrinil, gasa za dva avtomobila in nazaj na prehitevalca, toliko, da je pridobil 10 metrov. dlje itak ni moral, ker je "revež" obtičal za nekim P207 ter obstal za njim do razcepa Kozarje, kjer je skozi odprto okno potem temu v P207 kazal sredinca in stisnjeno pest. zaradi njegovih vragolij pa smo tudi parkrat zavirali na polno.

mislim, dobro, da se nam kaj zgodilo, resno.

je tako težko najti v sebi kanček strpnosti - we're all in same shit, madonca.
in, a je tako težko dati smernik?

razmišljal sem, kako bi začel med vožno opozarjati tudi na to? ne vem, za luči, če so ugasnjene, koga opozoriš tako, da svoje prižgeš ugasneš, če se nekdo malce zamisli na prehitevalnem, daš levi smernik, pa se umaknejo ... kaj pa namig na uporabo smernikov?

medena

Pripravnik
15. sep 2009
63
0
6
takih je na stotine. In prav nič ne pomaga, ker imamo tako sposobno Policijo.

Nazadnje urejeno:

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Dizzy, kakšno kamero v avto, snemat in objavit nekje na netu. To bo šola za te voznike, pa še nasmejali se bomo vsi.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Kdaj sem že jaz pisal o tem, pa ste(so) me označili za šerifa....
bonk.gif

Dejstvo je da je kultura v Sloveniji na psu, enako vozniška kultura, pravila, kaj so že to, "morala", nekaj kar bi neka ženska "mogla" in ne nekaj kar vrednoti, itn...
bonk.gif

Tukaj tudi policija ne pomaga nič, pomaga samo kramp in lopata, pa "porajkl" čez hrbet!

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
glede na to, da sem se vračal z dela, ter da sem fotograf in da smo imeli danes s sabo tudi kamero, ter da je bila sodelavka z mano v avtu, sva hotela vse to posnet, samo je bila baterija prazna in nisva mogla. fotkat pa tudi nisem upal med vožnjo, že tako ali tako je bilo dovolj kaotično, sodelavka pa ni znala ...

ampak - od zdaj naprej - obvezno mali kompakt v sprednjem predalu in snemat. oz. nekako namontirat ga spredaj nekam, da lahko snema nemoteno in jaz vozim nemoteno.

če so 24ur že tako neumni, da objavijo vse možno, lahko to obrnemo tudi sebi v prid.
wink-1.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Kdaj sem že jaz pisal o tem, pa ste(so) me označili za šerifa....
bonk.gif

Če se pravilno spominjam, ti nisi pisal o opozarjanju, temveč o jemanju pravice v svoje roke.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Pravilno se spominjaš...treba jih je izučit zgrda, ker zlepa očitno ne gre. Zato pa je tko , kot je.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik franci pravi:
Dizzy, kakšno kamero v avto, snemat in objavit nekje na netu. To bo šola za te voznike, pa še nasmejali se bomo vsi.

O tem sem že jaz premišljeval... pa ne le za AC... tudi za vse osebke, ki vsakodnevno vozijo čez rdečo... AvtoTube.si

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Meni se zdi ogromno že to, da se je na AC precej zmanjšala hitrost. Tisti najhitrejši vozijo okoli 180 km/h, pa še ti so redki. Danes sem se peljal do LJ in nazaj dopoldne, pa sem pri 140 km/h prehiteval vse živo (mogoče ker je nedelja in so bli sami penzionisti na AC).

Divjaki pa bodo vedno obstajali, to se po moje ne bo dalo izkoreninit. Kolikor bo izginilo bo izginilo tako, da ne boš več ''kul'' če boš 250 po AC letel in prehiteval po odstavnem pasu.

Zadnjič me je dobro prestrašil M6, ki je letel enih 280 km/h - naenkrat nekaj odzadaj, čez 3 sek nikjer nič več. Še to da je bil M6 nisem ziher, tak hitro je blo
tongue-1.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.100
3.158
113
Take neumnosti gledam vsakodnevno na AC ampak danes sem bil prav presenečen ko smo iz LJ v NM peljali v koloni 140-150km cca 15 avtov pa ni bilo treba nikomur prehitevat, ampak to se ponavadi dogaja samo ob vikendih v smeri NM. V drugo stran je pravi obup

medena

Pripravnik
15. sep 2009
63
0
6
"Zadnjič me je dobro prestrašil M6, ki je letel enih 280 km/h - naenkrat nekaj odzadaj, čez 3 sek nikjer nič več. Še to da je bil M6 nisem ziher, tak hitro je blo"

in to je sprejemljivo?

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Slednje je posledica neučinkovite policije. Slednja ni namenjena varnosti v prometu, ker če bi bila, bi na cesti videli par patrulj, od avtomobilske, do par motorističnih. Že njihova prisotnost bi imela velik psihološki učinek, še posebej na divjake, ki so brez prisotnosti policije seveda neprimerno bolj pogumni, ko zagledajo policaja, se pa userjejo v gate.

Seveda policajev takrat, ko jih rabiš, ni. So zadolženi le za glupo kasiranje. Glede na to, da je vozniška kultura v Sloveniji na psu, bi največ naredile ravno redna prisotnost policistov na avtocesti, še posebej za časa takšnih prometnih konic.

Ogo

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ne vem kje so te provide, po MB jih vidim nonstop, na AC pa redko. Teh mondeotov novih sploh še nisem niti 1x videl. Zgleda so za njih dovolj fixni radarji, tolko že je da tu pa tam kakega turista zahaklajo, ko ne ve kje so.

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Na naši primorski tudi provid nič, se mi pa zdi da vozi folk bolj umirjeno kot npr. na gorenjski..
Če vozim po avtocesti 140 prehitevam vse po vrsti
bonk.gif
. IMO se je hitrost preveč zmanjšala, sedaj maš vozni pas ~100, prehitevalni ~ 110. Sej ne da bi se mi vedno kam mudilo, samo vsaj malo, malo gor ne bi bilo nič hudega..

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Se samo meni zdi, da vozniki med LJ in nekje do CP Kompolje v smeri MB vozijo strašansko počasi? Prejšnji teden sem se na primer peljal iz primorske in sem s 140 km/h tak prehiteval vse, kot da so parkirani
tongue-1.gif
Vsi so se v koloni skupaj s tovornjaki cijazili z nekje 80-90 km/h, pa če je bil Audi ali Clio.

Pa takšna situacija je vsakokrat na tistem odseku. Še moja sestra, ki je sedela zraven je rekla če se je kaj zgodilo ali zakaj se vsi med tovornaki cijazijo
confused-1.gif

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Se samo meni zdi, da vozniki med LJ in nekje do CP Kompolje v smeri MB vozijo strašansko počasi? Prejšnji teden sem se na primer peljal iz primorske in sem s 140 km/h tak prehiteval vse, kot da so parkirani
tongue-1.gif
Vsi so se v koloni skupaj s tovornjaki cijazili z nekje 80-90 km/h, pa če je bil Audi ali Clio. Pa takšna situacija je vsakokrat na tistem odseku.

Ti za tovornjaki so sploh legende, se peljem danes iz šentviškega predora, pa za tovornjakom en avstrijc.. prehitevalni dosti prazen, jst lepo zmanjšam da mu dam plac da gre na prehitevalnega, poblendam na hitr, čakam, čakam, model pa nč
grin1.gif

Ne vem kako ti je lahko užitek se vozit 85 za tovornjakom.. še posebej če si nekaj 100 km od doma..

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
''.. še posebej če si nekaj 100 km od doma.. ''

To bi lahko bila razlaga, da so tile cijazniki domačini in se jim ne da na gas tiščat ko se peljejo iz službe v LJ domov na obrobje.