Primerjava hitrosti browserjev iOS vs Android

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
The Android browser was on average 52% faster than the iPhone, which meant an average time of 2.1 seconds per site load vs 3.2 seconds for the iPhone. That's a pretty big difference! And Android was consistently faster than the iPhone too, in Blaze's tests, Android bested the iPhone in 84% of the tested websites with the iPhone only winning 16% of the time.
chart_winlossloadtime_v2.jpg

chart_fastestmedloadtime.jpg

To so morali imeti neke čudne telefone na testu, ko pa vsak apple fan ve, da tri generacije star iPhone poseka najnoveše Android telefone v vseh pogledih.
evil.gif

http://ca.gizmodo.com/5782595/www.blaze.io/blog

http://www.blaze.io/uncategori...wser-is-faster/

Zurbum

Pripravnik
6. maj 2009
117
2
18
Seveda, vse strani na svetu so posebej pisane za Android, drugače si res ni moč razlagati počasnoti ajfona.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
mater enim pa res nikoli ne potegne
bonk.gif

drugače pa so to seveda bučke. lokalni jabolčnik tukaj je delal test ajfona in desire in slednji seveda odpira strani občutno počasneje
stupid-1.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
futuristic... zadnjič sem ti razlagal, da je tri generacije star iPhone (3G) po uporabniški izkušnji primerljiv s tvojim low end androidom. Nikjer nisem napisal, da je v vsem hitrejši. Seveda je pa logično, da bo najnovejši android z 1.2GHz procesorjem (po možnosti še dvojedrn) hitrejši od iPhona 4 z 800MHz procesorjem. Ampak je še vedno iPhone 4 z 800MHz hitrejši kot pa Android z istim HW-jem (torej 800MHz cpu, 512Mb rama, itd). Dejstvo je, da je iOS bolj optimiran za svoj HW. Ampak iOS naprave izhajajo samo enkrat letno, androidi pa skoraj mesečno. Kater bo potem hitrejši? In test hitrosti brez omembe uporabljenega HW-ja je isto kot če bi napisal, da so nemški avtomobili hitrejši od italijanskih (ne bi pa napisal, katero znamko in model avtov so testirali).

Sedaj je izšel iPad 2 (zadnja tehnologija).... pojdi ta trenutek stestirat browser na iPadu in ga primerjaj s primerljivimi Android tableti. Ne pa čez 9 mesecev, ko bo iPad 2 že relativno star, na trgu bodo pa gotovo kakšni novi tableti.

Edit: Sem pogledal tvoj vir in si napisal zavajujoč naslov. Ugotovili so, da ima Nexus S (1GHz Cortex A8), ki je na trgu dobra dva meseca, hitrejši browser od iPhona 4 (800MHz Cortex A8), ki je na trgu skoraj 9 mesecev.

Nazadnje urejeno:

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Vem kaj si razlagal ampak fora je v tem, da telefona nista primerljiva. Samo nisem hotel čisto zasmetit teme.
Namreč Optimus One ima mogoče res samo 600MHZ ampak ima pa zadnjo generacijo procesorja in na njem vse deluje izjemno hitro in tekoče. Iz tvojega pisanja se vidi, da ti tega telefona niti iz kilometra nisi videl, kaj šele, da bi sprobal, ker drugače nebi trosil takšnih neumnosti.

Jaz sem se pa dosti igral z iPhone 3ko, da vem da primerjava niti približno ni na mestu. Ko sem kliknil katerokoli aplikacijo se je sicer takoj pojavil frame aplikacije ampak aplikacija sama se je pa naložila ravno čez 5 sekund. Totalna žalost...

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
No potem se pa oproščam, če so res že toliko optimizirali sistem, da ga počasni procesorji ne bremzajo več pretirano. Kaj pa primerjava z eno generacijo mlajšim (a še vedno starejšim od tvojega). A si tudi kaj že primerjal hitrost z iPhonom 3Gs, ki ima verjetno isti procesor kot tvoj telefon (vsah v MHz)? Kater deluje bolj gladko?

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Bom naredil primerjavo s 4ko, ker ne vem za noben 3gs.
Pa v info jaz nimam Optimusa ampak Desire.
wink-1.gif

Ga ima pa moja bejba in sem bil zelo presenečen kako dober telefon je dobila za 120€ pri Simobilu.
Edini minus je nizka resolucija zaslona.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Sedaj je izšel iPad 2 (zadnja tehnologija).... pojdi ta trenutek stestirat browser na iPadu in ga primerjaj s primerljivimi Android tableti. Ne pa čez 9 mesecev, ko bo iPad 2 že relativno star, na trgu bodo pa gotovo kakšni novi tableti.

Tega jaz žal ne morem naredit ker nimam dostopa do nobene od teh dveh napravic, so pa na CNETu naredili namesto mene:
Site-loading speed battle 2: Motorola Xoom vs. Apple iPad 2

ipad.png

Conclusion
The iPad 2 shows a huge improvement over the original iPad and holds its own against the Xoom for the most part. On a really busy site like CBSnews.com, however, the iPad 2 chokes a bit, while the Xoom flies through with relative ease.

Read more: http://news.cnet.com/8301-17938_105-20043455-1.html#ixzz1Gt5QVMho

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
No to seveda ni res, v večini smo uporabniki interneta zelo nepotpežljivi, kar se tiče nalaganja strani.

To potrjujejo številne raziskave:

It has been found that a delay of microseconds can potentially cause a significant loss of revenue. Tests at Amazon revealed similar results: every 100 ms increase in load time of Amazon.com decreased sales by 1% (Kohavi and Longbotham 2007).

Google discovered that a change in a 10-result page loading in 0.4 seconds to a 30-result page loading in 0.9 seconds
decreased traffic and ad revenues by 20% (Linden 2006)

Akamai found in 2006 one third of your users are lost if your website takes more than four second to download for broadband users.

In 2006 Akamai established that 40% of online shoppers feel that the most influential factor for them to revisit a site is whether the website will load quickly.

Visitor Loss vs Page Load Time
formula_chart.GIF

http://www.peer1.com/hosting/how-slow-websites-impact-visitors-and-sales.php

Jaz se npr. trudim, da so vse moje nove spletne strani tako zoptimizirane, da se naložijo pod sekundo. Se zelo pozna na prometu. Promet je pa €€€.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Samo je zanimivo, da so take razlike, glede na to da oba sistema uporabljata enako osnovo - webkit. Android očitno izvaja neke optimizacije pri renderiranju. Po mojih izkušnjah je pa androjd precej počasnejši pri zoomiranju strani., oz traja dlje časa, da se fonti nanovo zrenderirajo po zoomu, s tem, da so pri default zoomu praktično neberljivi pri večini strani.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Se pravi, da je razlika med V8 in Nitro engine. Glede na tisto stran, pa so uporabljali za test custom aplikacijo, ki je nalagala strani preko UIWebWiew komponente. Mobile Safari je v 4.3 dobil Nitro engine, ki bi naj bil do 2,5 x hitrejši od 4.2 in starejših. Je pa catch, da ta v UIWebView komonentah v 4.3 ni omogočen, zato ta test trenutno ni povsem relavanten, ker je Safari hitrejši.

P.S. WTF? IE9 32b vs 64b

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Ma Microsoft nima za burek, jaz IE samo še vsake toliko zalavfam, da preverim če websajti delajo v njemu.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Nazadnje urejeno:

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Čakam, da se vključi še kak BB evangelist.

Pa zagovornik Opere.

Ampak itak nima veze, ker vsak lamer ve, da bo webOS scat peljal vse po vrsti
tongue-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Ah, sem imel tudi BB, tisto je bila šele žalost.

Sicer pa: meni je vseeno, kaj je noter v ohišju. In 99% uporabnikov tudi. Edina realna primerjava je 500€ telefon vs. 500€ teklefon (ali pa tablica). Seveda nesubvencionirane cene ... Ker ljudje kupujejo največ zmogljivosti za svoj denar, ne najboljše tehnične specifikacije na papirju za svoj denar (spet: velika večina ljudi)