Primerjava datotek v dveh mapah (CRC mismatch)

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
S prenosnika sem umaknil podatke na zunanji disk.
Z zunanjega diska sem skopiral podatke nazaj na prenosnik.

Našel sem nekaj večjih datotek, ki se med seboj razlikujejo (MD5 checksum, total commander compare files). Razlikujejo se v bytu ali dveh, kakšna datoteka tudi v večih.

Podatki na zunanjem disku so novejši, vendar vseeno ne vem če so brez napak. Skopirani nazaj na prenosnik imajo napake, lahko napake na napake ...

S katerim programom lahko primerjam mape (binary compare ali crc compare), da vidim katere datoteke se razlikujejo?
Kakšna ideja kaj bi bil lahko razlog za zmešnjavo?

Lep pozdrav,
Peter

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.102
4.072
113
Če poveš za kakšne datoteke gre bo pol lažje ..

Pa kako si kopiral oz. ali uporabljaš kakšno backup orodje.

Če so to filmi potem bi drugačen checksum pomenil da je prišlo do napake pri zapisu; ni pa nujno ker veliko programov za kopiranje dela razne temp. direktorije in pomožne fajle, ki znajo pokvariti vsoto zapisa.

Če gre za razne žive dokumente pa je lahko vsota različna kljub spremebi vsebine .. imaš razne metadata zapise ki jasno vplivajo na checksum.

Aja koneckoncev tudi razna "orodja" za indeksiranje in antivirusi (ter virusi) puščajo sledi na datotekah ...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Zraven Windowsov pride fc (odpri cmd.exe in pozeni fc /?), ni pa najbolj "avtomatiziran"
smile-1.gif

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
Win7 64, uporabil sem Total Commander Copy ukaz, pol metra USB kabla. Podatki pa so raznovrstni (programi, dokumenti od offica in drugih programov, nekaj slik, nobenih filmov). Napake sem odkril na večjih namestitvenih programih (500 MB+ exe datotekah), ostalega še nisem čekiral.
Dejansko gre za napake, ker exe datoteke niso več uporabne. Kot sem napisal "Comapare files" pokaže razliko na kašnem bytu ali dveh, eden exe je imal cca 10 razlik (nekajkrat po dva byta skupaj) ...

P.S. izvor je bil na novem prenosniku, cilj pa je bil star disk (iz 4 leta starega Hp prenosnika), ki pa v času uporabe ni nikoli nagajal

Lp,
Peter

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Skopiraj teh nekaj fajlov, ki imajo napake še enkrat in primerjaj "original" , prvo kopijo z eksternega diska , pol pa še to novo drugo.

Če sta obe kopiji enaki, je na disku narobe posneto. Če ne, pa ti nagaja ali USB povezava ali disk na laptopu. (ozirma laptop v širšem pomenu, lahko je RAM, vodilo CPU)

Naredi ta test (po možnosti večkrat, vmes izklopi laptop in disk), da omejiš možen vir napake.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.953
-8.679
113
Najverjetneje bo problem v pri USB disku.
Vsaj pri meni je tako-imam en adapter USB na ATA/SATA in mi pri kopiranju dela napake(CRC napake pri rar fajlih itd)

Podobne teme