Primerjava bank?

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Obstaja na netu pri nas kaj aktualnega, da se primerja ali preostane vohljanje pri vsaki posebej? Trenutno osebni in firma na SKB, ca. 20 transakcij mesečno, net banka za oboje, več ali manj samo Slovenija, na osebnem mastercard. Čist tko iz firbca me zanima kolk preplačujem, iščem pa zanesljivo varijanto, iz NLB sem spokal zaradi problem s klikom, nazaj ne grem že iz principa.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Šparkase. Free plačevanje položnic
wink-1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Samo tole predvidevam, da je samo za osebni račun in ne tudi za poslovne uporabnike? Sicer pa cene so take, da ne morem verjet, letno nekje 50 eur, drugje cez 300? Se mi zdi pa vseeno prevelika razlika.

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.553
37
48
45
Če jaz zase uklofam notri, mi pride najdrajžja banka tudi več kot še enkrat več. Se pravi razlike so ogromne.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
wink-1.gif
Na okencu?
Se na PC se mi jih ne ljubi, ce pa obstaja trajnik.
Ali se trajnik za poloznice imenuje v zps tabeli trajnik ali direktna obremenitev. Predvidevam da trajnik, kaj je direktna obremenitev(kredit?)?
Tudi jaz ne mislim biti vec na banki ki mi ne da kredita za 10% vrednosti nakupa, medtem ko nekateri dobijo kredit v 1000(tisoc) % vrednosti.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
Sicer pa so me zacel po prejemu Vise electron z koprske banke pumpat.
Na zps rabeli so ugodni, samo se bojim da imajo izracun po akciji ki jo imajo do konca leta. Redno poslovanje pa vsaj v preteklosti ni bilo najugodnejse.

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
wink-1.gif
Na okencu?
Se na PC se mi jih ne ljubi, ce pa obstaja trajnik.
Ali se trajnik za poloznice imenuje v zps tabeli trajnik ali direktna obremenitev. Predvidevam da trajnik, kaj je direktna obremenitev(kredit?)?

Direktna bremenitev je to kar splošno poznamo kot trajnik.. torej za npr. elektro, komunali, telefonjada, kablska.. Ko primerjaš pač glej ceno za DB.

drugač pa tut moj glas za sparkasse

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
kje j fora d imajo tri banke pri meni ponudbo manj kot 30, ostale pa vec kot 50. Vmes ni akoraj nobene. Je pa sparkase res ugoden

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Na grobo, trajnik je vsak mesec isti znesek na isti račun, direktna bremenitev pa da upnik pove vsak mesec banki "dajte mi toliko s tega računa" (vsak mesec različno, recimo za telefon).

MojcaG

Pripravnik
2. sep 2007
319
5
18
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
http://www.zps.si/osebne-finan...html?Itemid=671

ima kdo dostop do tega, rad bi prebral ta članek, LAHKO TUDI na ZS

To sta samo dva odstavka? In povezava na kalkulator.
------
Primerjava bank pri vezavi denarja se vedno bolj splača
Ponedeljek, 25 Februar 2013 10:20
E-pošta

varcevanje_primerjalnik3Pri ZPS redno spremljamo bančno ponudbo depozitov. V primerjavi z lanskim februarjem je ponudba kratkoročnih depozitov nekoliko manj ugodna, medtem ko so depoziti od enega leta naprej donosnejši. Primerjava ponudbe se splača, saj so nekatere banke svojo ponudbo izboljšale, druge pa so obrestne mere nižale. Nasploh pa so se razlike med ponudbo posameznih bank v zadnjem letu povečale.

Z vezavo 3-mesečnega depozita v višini 1.500 evrov bodo pri najbolj ugodni Probanki vaša sredstva obrestovana po 2,7 odstotni obrestni meri, pri najmanj ugodni Raiffeisen banki pa obrestna mera znaša le 0,15 odstotka. Tisti, ki želijo svoj denar vezati za eno leto, bodo pri najugodnejši Factor banki prihranili 63,11 evra obresti, kar je štirikrat več kot pri najmanj ugodni banki. Najugodnejši 2-letni depozit pa s 4,35 odstotno obrestno mero ponuja Nova KBM, pri kateri je prihranek obresti tako s 130,68 evra dvakrat višji kot pri banki z najnižjo obrestno mero.

Več o bančni ponudbi depozitov lahko najdete v našem primerjalniku.
---------

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Ups, sem mislil da tisti link pelje do plačljivega prispevka, ker je spodaj velik rdeč banner za nakup/naročnino; Sem upal, da so naredili novo primerjavo pa je samo ta članek :/