Prikrita stvarna napaka na motorju

urosvrunc

Pripravnik
20. jun 2012
277
16
18
Imam vprašanje-problem...prejšnji teden sem kupil otroku motor (50 kubikov) pri nakupu mi je prodajalec dejal, da je vse ok ( zame je prasec na kvadrat) motor sem tudi testrial in bilo je vse ok. Motor plačam, ko ga plačam vidim, da dejansko ni lastnik motorja in da je le posrednik (moja napaka) si pravim ok, bom naredil prepis s prejšnjim lastnikom. Pripeljem motor domov in po nekaj km ugotovimo, da je motor- bat na motorju zariban. Kaj lahko naredim....danes sva zmenjena z lastnikom, da bova naredila prepis. Lahko uveljavljam zamolčano napako, kako pravno zagrozim prodajalcu......
evil.gif

urosvrunc

Pripravnik
20. jun 2012
277
16
18
Kolikor je meni znano ko je motor hladen deluje bat ok, po nekaj km ko se zagreje na delovno temp. se material razširi in posledično riba ob cilinder.....ali se motim.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
A zato je po 22 letih še prvi v štirki.
Pa to ne pomeni da boš uspešen pri ”stvarni” napaki.
Kaj pa če si ti ali pa švercer čisti bencin vlil namesto mešanico?

masevc

Guru
2. sep 2007
3.519
894
113
ksz

najbolje pa je, da bo šele danes podpisal pogodbo o nakupu, moped pa ima doma že cel vikend. Ta pa zmaga.
Kdo bo sedaj koga?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ksz... Pa slovenceljni smo dejansko narod nategunov... Vsi bi samo nategovali, se izmotavali...
Kako bi se pa ti počutil ko bi prišel do, recimo, podobne situacije? Zamahnil z roko rekoč moj feler, saj sem ga zakurblal in je delal? A ne ga srat, no...

Vem kako izgleda zariban dvotaktnik... Sem uspel zaribati kosilnico... Hladna je vžgala s prve in delala, ko se je segrela je crknila in ni več varijante sa se mrdne... Ko se je shladila pa gremo naprej... Na srečo svojo sem naredil za 80€ škode samo...

masevc

Guru
2. sep 2007
3.519
894
113
Nateguni gor/dol

Vprasanje kdo je tu koga bolj nategnil? Prodajalec ali kupec.

Kupec je stestiral (mogoce povrsno), prodajalec pa bedak, ker ni zahteval takoj podpisa kupoprodajne pogodbe.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Itak ima tu največ masla na glavi najbrž resnični lastnik, s katerim bo (če mu uspe) delal prepis. Prodajalec ga niti uporabljal ni, klasični preprodajalec. Od takih oseb jaz niti ne bi kupoval, ker gre za klasične nategune, ki nimajo pojma o predmetu ki ga prodajajo. Po drugi strani pa nategujejo, da vedo vse o predmetu in je tipitopi.
Sem že kupil kak moped, pa tudi znanci (ker sem v klubu starodobnih mopedov), pa se je vedno izkazalo, da v kolikor lastništvo ne štima, nujno obvoz!