priklop zvočnikov na pc

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
572
6
18
zvočna kartica je trust 514 dx 5.1
zvoæniki logitech z-5500

zvočna ima od zgoraj navzdol :
line in
mic
f out
r out
c/lfe

zvočniki pa tri činči:

front
rear
center/sub

kako priklopim ?

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Pa saj si sam vse napisal
confused-1.gif

f out <--> front
r out <--> rear
c/lfe <--> center/sub

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
572
6
18
Sem napisal kako zadeva zgleda v praksi. Hvala za pomoč ! Seveda bi bilo bolj enostavno,če bi bile oznake enake na katici in zvočnikih.

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
572
6
18
In kaj je to tako narobe,med zvočno kartico in zvočniki je povezovalni kabl ki ima na vsaki strani tri činče. In za te činče sem spraševal kam naj jih priklopim - pa tako smešno.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik jesen pravi:
In kaj je to tako narobe,med zvočno kartico in zvočniki je povezovalni kabl ki ima na vsaki strani tri činče. In za te činče sem spraševal kam naj jih priklopim - pa tako smešno.

Če je letelo na mene, se nisem nikomur smejal!

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik jesen pravi:

ne zvočnik na sliki niti PC nimata činčev ampak banance oz jack-e.

rdeč in bel sta činča, črno je pa bananca/jack.
http://img.dxcdn.com/productimages/sku_5143_1.jpg

(to ne leti direkt na tebe)Ne razumem pa kaj je tako težko vzet v roke telefon ali fotič in nardit par slik zadnje strani pc-ja, zvočnika, kablov... Pa se takoj ugotovi v katero lukno kaj paše in se potem ne mešajo činči z jacki in podobno.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik jesen pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Lahko pa priklopiš tudi preko optičnega kabla.
smile-1.gif

Sem priklopil,potem sta delala samo dva zvočnika od petih

pa imaš film s prostorskim zvokom?
morda moreš še v nastavitvah zvočne (desno spodaj pri uri) ali pe še v predvajalniku nastavit, da ti predvaja prostorski zvok.
Če preko optike poslušaš glasbo, pa je logično, da samo dva igrata, ker je stereo. Da bi ti vsi igrali bo pa potrebno kak efekt vklopit ali na predvajalniku ali na zvočni.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Citat:
Uporabnik jesen pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
smile-1.gif

morda moreš še v nastavitvah zvočne (desno spodaj pri uri) ali pe še v predvajalniku nastavit, da ti predvaja prostorski zvok.
Če preko optike poslušaš glasbo, pa je logično, da samo dva igrata, ker je stereo. Da bi ti vsi igrali bo pa potrebno kak efekt vklopit ali na predvajalniku ali na zvočni.

Tudi na zvocnikih je opcija nekih efektov da ti potem igra tudi na glasbo itd. vseh 5 zvocnikov.

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
572
6
18
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Citat:
Uporabnik jesen pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
smile-1.gif

Tudi na zvocnikih je opcija nekih efektov da ti potem igra tudi na glasbo itd. vseh 5 zvocnikov.

Prav na nastavitvah vidim ko preklopim na digitalni zvok,da zginejo trije zvočniki (ostaneta samo dva),ko vklopim vs zvčnike se digitalna opcija takoj izklopi.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Nekaj narobe delaš. Priklopi preko optike. Vso muziko in filme, ki je v stereo, ti bo predvajalo v stereo (ali 2x stereo, dolby pl movie ipd...), vse kar je v AC3, DD, DTS ti bo predvajalo na vseh zvočnikih. In popolnoma enako bo, če boš priklapljal s petimi analognimi kabli.