Priklop več avdio naprav na en optični vhod

kadunnc

Pripravnik
1. avg 2007
868
15
18
Torej...

Imam problem z priklopom naprav na domači kino, kateri ima en optični vhod.
Nanj bi rad priklopil PS3 in PC (zvočno kartico)...
Tu nastane problem, ker nikjer ne najdem optičnih "preklopnikov".

Našel sem preklopnike na SPDIF (domači kino ga nima), RCA (v tem primeru sem brez 5.1), tako da bi bila najboljša možnost, če bi našel optični preklopnik. Dovolj bi bil preklopnik z dvema vhodoma in enim izhodom...

Kakršna koli pomoč je več kot dobrodošla!
pozdrav.gif

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.563
36
48
41
Ljubljana
Najdejo se Y razdelilci, samo sem jaz imel problem z njim.

Sem imel gor priklopljen xbox 360 in wd hd tv in je zgleda wd se kar spuscal nek signal skozi, tudi ko je bil ugasnjen, zato je bilo potrebno vedno izstekat wd-ja, da je sel zvok od xbox skoz...

ce si iz ljubljane, ti ga posenkam oz. posljem, ce hoces sprobati..

kadunnc

Pripravnik
1. avg 2007
868
15
18
Citat:
Uporabnik sergio pravi:
Najdejo se Y razdelilci, samo sem jaz imel problem z njim.

Sem imel gor priklopljen xbox 360 in wd hd tv in je zgleda wd se kar spuscal nek signal skozi, tudi ko je bil ugasnjen, zato je bilo potrebno vedno izstekat wd-ja, da je sel zvok od xbox skoz...

ce si iz ljubljane, ti ga posenkam oz. posljem, ce hoces sprobati..

Mogoče je problem v tem da potrebuješ preklop (gumb) med vhodi.
Vidim da obstajata dve varijanti z preklopom (32EU) in brez (10EU).

Drugače sem iz Lj. in bi mogoče res potestiral da vidim če bi bil cenejši zadovoljiv.
Sklepam da je tvoj brez preklopa, drugače ne nebi imel problemov?

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.563
36
48
41
Ljubljana
Je brez preklopa ja. Ceprav ce moram vstati in fizicno pritisniti gumb, je isti smorn, kot ce izstekam kabl...v vsakem primeru je treba vstati...

ce dela na kak daljinec (v kar sicer dvomim), potem pa ok.

daj mi na pm telefonsko, pa te poklicem in se nekje zmeniva in sprobaj, jaz ga ne rabim vec, sem si omislil receiver in imam za zdaj dosti vhodov..

kadunnc

Pripravnik
1. avg 2007
868
15
18
Citat:
Uporabnik sergio pravi:
Je brez preklopa ja. Ceprav ce moram vstati in fizicno pritisniti gumb, je isti smorn, kot ce izstekam kabl...v vsakem primeru je treba vstati...

ce dela na kak daljinec (v kar sicer dvomim), potem pa ok.

daj mi na pm telefonsko, pa te poklicem in se nekje zmeniva in sprobaj, jaz ga ne rabim vec, sem si omislil receiver in imam za zdaj dosti vhodov..
Ponavadi gre tko ja... najprej šparaš in kupiš poceni zvočnike se hebeš z adapterji, razdelilci... Potem pa kupiš kvaliteto in imaš mir, čeprav moram rečt da sem zaenkrat zadovoljen z kvaliteto zvoka...
V kratkem planiram nakup zvočne kartice z optičnim izhodom in se takrat oglasim za posojo!
Hvala!