Priklop/preklop več dveh TV sprejemnikov pri T2

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Ker sem na področju TV naprav popoln laik, morda sprašujem neumnosti, zato prosim za razumevanje
wink-1.gif

Situacija je sledeča:
Sedaj imam TV signal preko Telemach-a, koaksialni kabel, nekaj deset (40-50) programov in na osnovni kabel v omarici imam priklopljena dva kabla, eden od njih pa 'napaja' tri TV sprejemnike. Zadeva deluje že nekaj let in bistvenih težav ni.
Sedaj bi TV signal prevzel od T2, ker imam njihov internetni priključek in bi poleg interneta, TV-ja dobil še telefonski priključek. (v paketu) S tem bi stroške zmanjšal za ceno Telekomovega telefonskega računa, strošek za Telemach pa se nekako izravna.

Vprašanje pa je; ali je kakšen način, da se izognem nabavi (zakupu) treh T2 vmesnikov, torej ali obstaja kakšna možnost preklapljanja ali kaj podobnega.

Hvala za odgovore!

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Če praviš da ni težav pri Telemachu, zakaj pol ne vzameš trojčka pri njih in nimaš težav s kabli? Najcenejši znaša 29,90eur.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.324
301
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Ker sem na področju TV naprav popoln laik, morda sprašujem neumnosti, zato prosim za razumevanje
wink-1.gif

Situacija je sledeča:
Sedaj imam TV signal preko Telemach-a, koaksialni kabel, nekaj deset (40-50) programov in na osnovni kabel v omarici imam priklopljena dva kabla, eden od njih pa 'napaja' tri TV sprejemnike. Zadeva deluje že nekaj let in bistvenih težav ni.
Sedaj bi TV signal prevzel od T2, ker imam njihov internetni priključek in bi poleg interneta, TV-ja dobil še telefonski priključek. (v paketu) S tem bi stroške zmanjšal za ceno Telekomovega telefonskega računa, strošek za Telemach pa se nekako izravna.

Vprašanje pa je; ali je kakšen način, da se izognem nabavi (zakupu) treh T2 vmesnikov, torej ali obstaja kakšna možnost preklapljanja ali kaj podobnega.

Hvala za odgovore!

če hočeš na vsakem tvju posebaj gledat tv potem potrebuješ 3 tv vmesnike

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Pa optiko. Ker preko vsdl verjetno ne bo dovolj pasovne širine za tri tv.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Off: Še vedno mi ni jasno zakaj menjat nekaj kar deluje. (Za kak evro manj na mesec).

On: Vse kar je IPTV torej Siol, Amis, T-2, rabi box. Torej rabiš neko škatlico. Ker praviš da imaš že tri televizije in da delajo imaš torej do njih koax kable. Če boš hotel imeti 3x IPTV, boš rabil do vsake televzije UTP od modema. Kar pomeni spet en kup nepotrebnih stroškov, če nimaš glih tega idealno narejenega v požirkah.

Prednosti kabelskega signala: signal lahko niha (v mejah normale) ti pa imaš še vedno lepo sliko. Televizije, lahko vežeš zaporedno.
Če imaš pri IPTV-ju napake na liniji, (ni nujno da si 100m od centrale in ti bo delalo 20mega) ti bojo zmanjšali sinhronizacijo da bi to iptv delal in še takrat čim se pojavijo napake na liniji boš ti to občutil kot kockanje in zmrzovanje.

Priporočam ti, da najprej dobro razmisliš če se ti splača tista 2€ manj na mesec in mogoče več težav kot sedaj.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Hvala za odgovor, Alijen! (hvala tudi ostalim za mnenja)

To, kar si zapisal je nekoliko 'zapolnilo' mojo luknjo v znanju in me vsaj delno odvrnilo od razmišljanja o prehodu na skupnega operaterja za vse tri stvari, ki jih sedaj plačujem ločeno (T2-optika, Telekom-klasika, Telemach-koaks), čeprav bi skupni strošek mesečno zmanjšal za skoraj 20€ So pač takšni časi, da se pozna vsak € in ko na koncu leta sešteješ, kaj si plačeval več, kakor bi bilo treba, pridejo kar velike razlike.

LP

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Morda lahko vsaj Telekomovo telefonijo preneseš na Telemach in vzameš paket dvoječk (TV +telefonija). Se vsaj znebiš 11,69eur mesečno.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Ok kar se tiče optike pa nisem vedel
smile-1.gif
Načeloma na optiki nima kaj biti. Sam imam srečo da tudi ko bo enkrat pri nas optika bo še vedno kabelski signal za tv. Torej bom preko optike imel kabelsko.

Oriolus, v tvojem primeru bi jaz tudi študiral telemach dvojček + optika internet. Ali pa t-2 dvojka in telemach kabelska.
smile-1.gif

Lahko pa si približno izračunaš strošek utp kabla + delo in 20€ manj vsaki mesec.
Načeloma se v tvojem primeru splača vzeti trojček na optiki. Ne nazadnje je to 240€ letno in tudi če imaš samo dve leti trojček na t-2ju si v bistvu pokril stroške in še leto dni manj plačuješ, kot do sedaj. (2 leti sem vzel zaradi vezave, če se npr nekje vežeš)

kingo

Pripravnik
10. maj 2008
579
21
18
A mogoče kdo ve, dobil bom en STB - Motorola VIP-1003. Doma imam optiko, T-2. A kdo ve, če bom lahko avtomatično gledal TV s tem STB-jem.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Motorole nisi dobil na T-2 ? Te se namreč zadnje čase montirajo.
Če je od katerega drugega operaterja ne bo delovala.
Če je nekdo ni vrnil in so mu jo zaračunali doš imel en kup težav, da ti jo bodo vpisali na tvoj priključek.
Če si si jo sposodil od soseda, ki ima naročene vse programe pa boš lahko gledal samo tiste, ki so naročeni pri tebi doma.