Priključnina na klasično telefonijo

Aliens

3700. registrirani uporabnik
18. jun 2008
314
2
18
Včasih so bile priključnine na telefonijo izredno drage - me pa zanima, kako je s tem danes?
Ne vem namreč, ali se mi v prazni hiši splača plačevati mesečno naročnino na telefon ali se ga bolj splača odjaviti (in mogoče v prihodnosti ponovno prijaviti)?

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Ja vcasih je bilo cca. 2500 DEM
cry12bpy.gif

Sedaj pa je okoli 90 eurov
cool-1.gif

Aliens

18. jun 2008
314
2
18
Mogoče kdo najde na Telekomovi strani ta podatek?
Pa še nekaj me zanima: lahko pri teh internetnih ponudnikih vzameš zgolj IP telefonijo ali mora biti nujno duo (navezava z internetom)? In če prav razumem: pri katerem koli ponudniku je potrebno telekomu plačati za priključnino?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če si prav razlagam situacijo;
če imaš do bajte napeljan kabel iz telekomove centrale, potem moraš plačat priključnino, ker bilo kater ponudnik bo moral od telekoma najeti ta kabel. Razen če ti T2 napelje optiko, ali kak kablaš napelje kabelsko.

ja lahko imaš samo telefon, samo cenovno poglej, če se ti res splača, ali morda kak € več pristaviš in dobiš že kak paket (duo, trio...)

jurre

Zelenc'
30. nov 2008
23
0
1
ti lahko povem točno
strošek priključnine za navadno linijo je 89 EUR. Če telefon odjaviš in ga ponovno prijaviš v roku enega leta na isto ime plačaš 41 EUR (z vezavo), če kasneje ali na drugo ime plačaš spet 89 EUR.
Obstaja tudi varianta mirovanja - plačaš 15EUR začasne odjave in ponovne prijave, potem pa vsak mesec polovično naročnino.

@Aliens
pri Telekomu lahko vzameš samo IP telefonijo, vendar samo na optiki!

Aliens

18. jun 2008
314
2
18
Aha hvala za te informacije.
Samo v vednost, kako dolgo traja vezava v primeru, da se plača 41eur pred potekom enega leta?
Če sem prav razumel, začasna odjava in ponovna prijava prideta potem skupaj 15+15=30EUR? Kako dolgo pa lahko najdlje traja obdobje mirovanja?

LP