Prikaz web strani na Android browserju

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
imam en problem...

Na Desireu mi določene strani (npr. http://www.rtvslo.si/pda ali mobilni pda alter ) prikaže izredno pomanjšane. Nastavitev zooma je default "medium" in strani kot so recimo mobilni youtube in mobilni gizmodo mi pokaže OK. Uporabljam default browser in ga zaenkrat ne mislim menjati.

No, za test sem naredil eno html stran z ročno dodanimi bookmark gumbi (za nastavitev v home page)... Tabela je približne velikosti 470x800, kolikor je resulucija ekrana na Desire. Problem je, da ko se stran naloada v browser, je le ta pomanjšana in je potreben zoom in, da pride na fullscreen. Kako bi zadevo nastavil, da bi se loadala v "polnozaslonskem" načinu.

Tukaj je test: K L I K

Hvala , LPM;

Ps.
Ne komentirajte vsebine in oblike, ker gre za osebno uporabo in le te niso pomembne.

Nazadnje urejeno:

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
V header-u moraš definirati viewport:

Koda:
<meta name="viewport" content="width=device-width; initial-scale=1.0; maximum-scale=1.0; minimum-scale=1.0;   user-scalable=0;" />

S tem browserju poveš, da naj stran zoomira na širino ekrana in da naj onemogoče zoomiranje. Če bi rad dovolil zoomiranje, pa je dovooj:

Koda:
<meta name="viewport" content="width=device-width;" />

Nazadnje urejeno:

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Še eno vprašanje:

Če se naprej nazaj pomikam z linki na naslednjo/prejšnjo stran zadeva dela brez problemov. Če pa za nazaj uporabljam "back" button, se predhodna stran naloada povečana in je ni mogoče "odzoomat".

LPM;