Prijava v Si.asistent

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pri sklenitvi naročnine sem dobil zraven geslo za Si.asistent. Danes dobim račun, preberem da ga lahko plačam preko neta s kreditno kartico. OK, se hočem prijavit in mi napiše, da je geslo ali telefonska napačna.

Probam geslo z velikimi in malimi črkami (na listu je z velikimi), probam tudi telefonsko, ki sem jo dobil ob sklenitvi (zdaj imam prenešeno številko), pa nonstop eno in isto... Vam dela geslo, ki ste ga dobili ob sklenitvi?

Klical sem simobil ampak sem zgubil živce, 15 min sem poslušal ''pred vami je še 1 klic'' in potem ''it's got to beeee perfeeect''
rolleyes-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Dela.

Dali so mi zaprto kuverto, poskenirali EAN kodo (in verjetno tako povezali geslo z mojo tel. številko), doma sem kliknil na si.asistent, vpisal želeno geslo, na telefon dobil sms s kodo, vpisal kodo v browser in padel v sistem.

Kasneje je sistem dostopa enak: vpraša te po črki v geslu in potem na telefon dobiš sms z generirano kodo za dostop. To kolobocijo lahko poenostaviš, če imaš digitalni certifikat. Lahko ga registriraš v sistem in potem dostopaš brez nadležnega pretipkavanja kode iz telefona.

Vzel pa sem bolj iz firbca - pogledal sem porabo, videl sem, da imam "omejen dostop" in to je to.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
''vpisal želeno geslo''

Kak želeno geslo? Če pa dobiš v kuverti geslo. Si ga vtipkal z velikimi ali malimi črkami? Je pa 6-mestno, ali si ti drugačnega dobil.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
želeno geslo = geslo, ki ga zahteva oz. ga želi sistem
smile-1.gif

Vpisal sem pač tisto, kar je sistem zahteval. Geslo sem dobil le eno v kuverti, tako kot ti. Te pa pri prvi prijavi mogoče vpraša še kaj več, sem pozabil. Vem, da sem nekje moral ne vtipkat celo geslo, ampak samo določene znake gesla (npr. 1. in 3. polje).

V glavnem zadeve ne moreš falit, sploh če ti računalnik in gsm nista bavbav.

Če ti ne dela, potem verjetno krivda ni na tvoji strani.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
He, zdaj pa je takoj ena gospodična dvignila.

Očitno mi pri sklenitvi niso povezali gesla s številko kot so tebi. Bodo ''pristojni uredili in me obvestili''.

Tim

Pripravnik
9. sep 2007
81
2
8
Geslo je 6-mestno in ga pri prijavi vpišeš celega, ni pa važno ali so črke velike ali male. Kasneje lahko geslo spremeniš v največ 10-mestno.

Lp

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Smo že rešili, sem napisal v prejšnjem postu kaj je bilo krivo.

Pa ugotovil sem, da je brez certifikata vse skupaj neuporabno.