Prijava v hidden account na Windows 7 Starter

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
En account sem odstranil s prijavnega zaslona, pa se zdaj ne gre vanj prijavit.

ctrl-alt-del 2 krat, kot na XP, _ne deluje_.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Probaj še tole -> LINK

Nisem še sam probal, ampak zdi se mi da bi ti to lahko prišlo prav v tvojem primeru.

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
Najbrž ti to ne bo v pomoč ampak vseeno ...
Jaz sem enkrat onemogočil administratosrski account. Preko remote desktop-a sem se lahko prijavil v ta account in ga reaktiviral.
Remote desktop je bil seveda omogočen, ker ga velikokrat uporabljamo.

Lp
Peter

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Sem se premalo natančno izrazil, sorry.

Torej, predsituacija:
Na PC ju je en user, recimo mu "mama".
Ko se PC vklopi, se pojavi prijavni zaslon z eno samo ikono: mama
(ali pa se avtomatsko logina kot "mama", se ne spomnim zdajle, gre za, kot že omenjeno, Windows 7 Starter edition, če kdo ve na pamet, kak se obnaša v tem primeru)

Nova situacija:
- kreiral sem novi user, "stein"
Zdaj se po vklopu PC pojavi prijavni ekran z dvem ikonama: mama in stein

Kar bi rad je to, da bi se še vedno pojavila le ena ikona, "mama" (zato, da mi mama ne teži "Kaj je zdaj ta ikona tu? Zakaj mi ne pokaže desktopa?"). To sem sicer dosegel s tem, da sem "stein" označil kot hidden account *.

Problem je, da se zdaj ne da nikakor loginat kot "stein", ker:
- ni ikone "stein" (to je sicer zaželjeno)
- ctrl-alt-del dvakrat kot na XP, ne deluje v Win7 ... (v XP to prikaže login dialog, kjer vtipkaš username po želji)

Upam, da je zdaj bolj razumljivo. Torej ne gre za primer pozabljenega gesla.

Povzetek: Kako se na Windows 7 Starter prijaviti v hidden account?

* - HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\UserList detajli na googlu....

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ni to da zahteva ctrl-alt-del PRED prijavo? To bo mama še bolj pi...ila.
frown-1.gif

(bom probal pozneje)

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ena rešitev zahteva ctrl-alt-del PRED prijavo, nato pa pokaže isto kot je že bilo, torej samo doda en korak.

Druga (tipkanje imena) pa tudi ni, ker zdaj za VSE accounte treba tipkati ime, in celo jaz nisem znal na pamet prvega (ni "mama" ampak nekaj kot WIN7 , neki prednastavljen account, na srečo sem znal lasten username, drugače ne bi sploh mogel not
tongue-1.gif
)

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Lahko pa daš ven iz hidden accounta in daš "mama" na autologin. Ko se ti hočeš prijavit, pa držiš shift in se autologin ne bi smel izvesti.