Prijava črne gradnje

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
Koliko časa traja, da se inšpektorat odzove na prijavo črne gradnje? Kakšna je kazen? Ima kdo izkušnje?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.634
3.087
113
v lokalni ostariji
je tebe kdo prijavil ali si ti koga?

drugače se odzovejo zelooo hitro. če je gradnja v teku, pridejo praktično takoj. kazen je kar huda... v najslabšem priemru rušenje...

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
Sosed je na moji parceli zgradil nedovoljen objekt in ga ne želi odstranit.

Kako grem v tem primeru po korakih? Pisni opomin, da naj odstrani objekt v določenem roku, sem mu že poslal ampak se ni nič zgodilo. Zdaj sledi prijava na inšpekcijo. Potem tožba za povzročeno škodo in povrnitev parcele v prvotno stanje?

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
791
39
28
Fak ka more folku dogajat, da gre na sosedovo parcelo postavlat...

gorazdo

Pripravnik
6. avg 2007
323
1
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Bager.

Inspekcija je smeh.

+1

Imam eno zadevo že 6 let na inšpektoratu, bagra pa od nikoder.
Kaj bagra, še odpišejo ne, čeprav bi morali.

Brzina ni njihova vrlina.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik karamarko pravi:
Sosed je na moji parceli zgradil nedovoljen objekt in ga ne želi odstranit.

Kako grem v tem primeru po korakih?

Kot ti je že zgoraj napisal,BAGER!
Zanima me,česa se bojiš oz.na podlagi česa bi te lahko nekdo tožil ali karkoli podobnega,ko bi ti odstranil objekt na TVOJI parceli ?!

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
Predvidevam, da bi me lahko tožil, da sem mu uničil objekt in sem mu povzročil škodo. Smo le v Sloveniji. To se mi zdi podoben primer kot tisti, ko se nekomu najemnik ne želi izselit iz stanovanja.

Objekt je 100% zgrajen brez gradbenega dovoljenja. Bi ga pa potreboval. Zaradi tega se mi zdi prijava gradbeni inšpekciji najbolj elegantna rešitev.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Kam smo prišli...sosed zgradi črnogradnjo na sosedovi parceli,le-ta pa se mu je ne upa porušiti,ker se boji,da ga bo sosed tožil za uničenje lastnine. Huje kot Butale!

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Tako kot ne smeš vlomilca počit, če on ni prej nate streljal.... Butale....

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Ma podri mu jo če je na tvojem... Drugače bo on rekel da sploh ni njegovo, ampak je tvoje saj je na tvoji zemlji. Pa boš ti kazen plačal za črno gradnjo
tongue-1.gif

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
Pa tudi zakaj bi si jaz stroške in delo delal zaradi ignorantskega idiota? Naj sam podre pa še kazen mu naj nabijejo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Če je objekt na tvoji posesti potem si ti lastnik ne? Torej boš sam sebe prijavil da imaš črno gradnjo in plačeval kazni?
grin1.gif

Tehnično bi moral soseda najprej prijavit zaradi motenja posesti in zahtevati povrnitev parcele v prvotno stanje. To je možno samo po sodni poti ki pa bo trajala (v kolikor sosed ne želi sodelovati)!
tongue-1.gif

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Kako pa da mu nisi preprečil gradnje takrat ko je gradil? Če bi potreboval dovoljenje, predvidevam da zadeva ni tako majhna in jo je en čas gradil...

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
Citat:
Uporabnik dem pravi:
Kako pa da mu nisi preprečil gradnje takrat ko je gradil? Če bi potreboval dovoljenje, predvidevam da zadeva ni tako majhna in jo je en čas gradil...

Ne živim na tej parceli. Blo v planu za gradnjo enkrat.. Pred kratkim bil tam in videl kakšno je stanje.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
KSZ

Ne vem kako je pri vas, ampak po prijavi sosede je k nam prišla gradbena inšpekcija zelo hitro. In potem še enkrat čez en teden, ker je gospa sporočila inšpektorju da ni videl vseh prostorov v katerih opravljamo dejavnost... :)

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Teorija je taka da če v začetku junija prijaviš bi se ti mogoče izšlo da bi prišel konec istega meseca drugače pa naslednji. Ampak to je teorija za prakso pa vsi vemo....

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.636
724
113
podaj prijavo za motenje posesti,
samo pohiti, ker je rok v katerem se obravnava prednostno.
Če ta rok zamudiš, gre bolj počasi.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Se neki. Nasim je sosed v .... Pozabu ime vasi, tako potegnil hiso cez mejo in zozil dostop na parcelo, da je le ta ratala neuporabna. Resil so tako, da so mu parcelo senkal.

Vrbljene pri Igu.