Prihodnost kmetijstva v EU

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.953
5.043
113

"Sporazum naj bi olajšal pretok blaga med celinama – iz Evrope bi potovalo več kemičnih produktov in avtomobilov, v Evropo pa več kmetijskih izdelkov, zlasti govedine, krme, perutnine, soje, koruze in sladkorja. V praksi bi to pomenilo, da bi evropska podjetja bolj ugodno izvažala agrokemikalije, tudi pesticide, ki so v EU prepovedani, uvažali pa bi (tudi) izdelke in kmetijske proizvode, ki lahko vsebujejo njihove sledi in zbijajo cene evropskim kmetov, ki delajo pod drugačnimi pogoji.

Uporaba škodljivih pesticidov v državah Mercosur povzroča zastrupljanje vode, prsti in zraka, bolezni med delavci ter uničevanje biodiverzitete. Širjenje pašnikov in monokultur vodi v nebrzdano izsekavanje gozdov, vključno z Amazonskim pragozdom, ki je ključnega pomena za življenje celotnega planeta, ter ogroža staroselske skupnosti."

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.023
5.658
113
Pa saj je sedaj EU sprejela EUDR direktivo, da bo za EU pridelavo in predelavo malo več administracije, na drugih celinah pa bodo rabili malo domišljije, da si za EU ustrezno zamislijo dokumentacijo o kraju pridelave.
:evil:

• Všeč mi je
Reactions: B81

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.642
3.919
113
Nemško-francoski avto vlak rabi trg za prodajo. ;)
Če hočemo delat EV Twingo v NM, moramo podpisat in požret južnoameriško pesticidno svinjarijo!

Za ostalo jih nič ne briga.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in MrDaco

jezek

Guru
24. jul 2008
5.078
2.197
113
Nehajte nabijat. Vsi smo gor zrasli na jugo strupih, dvomim da so danasnji ameriski kaj hujsi. In verjetno se ameriška kravca pase malo dlje od avtoceste kot domaca....

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.953
5.043
113
Zate bo hrana iz katere od držav kjer je še dovoljen atrazin kot nalašč. In to zapisano s pisavo velikosti 1. Sicer ne vem, če ravno kaj dosti pasejo.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.953
5.043
113
Da ne omenjamo, da so ljudje, ki v telo s hrano vnesejo več strupov obenem tudi zlata jama za farmacijo. Izbira je pa seveda tvoja.

Mogoče bomo čez kako desetletje+ res ugotovili, da izraz ursula von den pfizer ni bil kar tako, za brezveze.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.500
7.601
113
Nehajte nabijat. Vsi smo gor zrasli na jugo strupih, dvomim da so danasnji ameriski kaj hujsi. In verjetno se ameriška kravca pase malo dlje od avtoceste kot domaca....
Zakaj se je pa od juge do danes število na novo obolelih rakavih bolnikov na leto povečalo za več kot 150%. Nebi jaz kar tako na pamet.