Pridobivanje kredita za samozaposlitev

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Danes bil v banki in skoraj ni variante, da dobim kredit da se samozaposlim.
Trenutno sem še zaposlen vsaj do 1 septembra....potem ne vem kaj bo. Verjetno pogodbe ne dobim.
Tako sem se hotel samozaposliti.
Dajalec franšize zahteva 17 tisoč evrov za opravljanje storitve, in seveda nakup blaga.
Kar je mojih prihrankov bi bilo ravno za nafilat lokal. Tako, da za VSE ostalo zmanjka.
Kakšna ideja
cool-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ni ravno 17K, a splacalo bi se pozanimati kaj (ce sploh kaj) je s tistimi sredstvi, ki jih obljubljajo za samozaposlitev. Morda bi potem lazje prisel do kredita ?

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Mantara pravi:
probaj tu se prijavit na kak razpis.

Za to, kar potrebuje on ne bo na Podjetniškem skladu našel nič (žal).
Halo... na PM mi pošlji od kod si in kaj načrtuješ, pa bom preveril in ti dal povratne info.

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Za tistih 4.500 se tudi slišal.
Na banki pa so full rigidni glede kredita.
Sem bil danes na v banki, mi ni vedel kaj svetovat.
Mogoče po pol leta, ko bom samozaposlen bi ga dobu k bi se videle bilance.
Sej jih razumem po eni strani da se hočjo z vsemi sredstvi zavarovati.

Če pa pogledamo velike ribe....kaj počnejo...
evil.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Ni šans da na banki kaj dobiš, oni radi vidijo par bilanc, par plač (nemogoče pri s.p.) pa take zadeve, tako da...

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Denarja se da dobiti še zelo veliko vendar skoraj izključno za delujoče in inovativne MSP (veliko denarja je na voljo za R&R in za investicije za inovativne rešitve). Merila so pripravljena tako, da se do sredstev lahko pride a odvisno za kaj in odvisno za kakšno podjetje.

Večina razpisov za MSP upošteva limit, ki podjetjem v treh letih omogoča maks. 200.000€ takih pomoči, se pa najdejo tudi izjeme, kjer se da dobiti precej več. Poleg nacionalnih razpisov, katere pri nas objavljajo različna ministrstva in ostali NKT-ji (Podjetniški sklad, JAPTI, SVREZ, ...) obstaja tudi opcija centraliziranih razpisov.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
ja saj berem, da je za mikro podjetja minimalni znesek za investicije 70k€.

edino če bi probal dobiti kakšen denar za začetne investicije.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
ja saj berem, da je za mikro podjetja minimalni znesek za investicije 70k€.

edino če bi probal dobiti kakšen denar za začetne investicije.

Eden od poudarkov je tudi "na delujoča podjetja". Pri minimalnem znesku investicije 70k€ si slišal za razpis Podjetniškega sklada RS za subvencije v investicije. Potem obstajajo tu še razpisi MKGP, MVZR, MG, ... A so vsi relativno specifični in žal ne poznam nobenega za zagon podjetij (so pa bili lani in mislim, da tudi predlani razpisi za zagon podjetij v inkubatorjih).

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Pod katero rubriko si ti gleda.
Kar sem na hitro preletel vidim vse s sodelovanjem z zavodom za zaposlovanje.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
kaj pa kaj takega
http://www.podjetniskisklad.si/assets/files/razpisi/Lista%20start%20up%20podjetij.doc

verjetno so ti zneski ki so jih odobrili za "start-up"?

npr. Razvoj spletne skupnosti na temo naravnega načina življenja: 25.000€
Izdaja časopisa: 22.000€
Nakup računalniške opreme: 20.000€
Nakup poslovnih prostorov: 280.000€

samo mi ni jasno, če ti oni najprej dajo denar ali moraš sam najprej plačati pa ti oni potem povrnejo določen znesek?

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Tudi jaz nimam pojma kako te stvari gredo
redface-1.gif

Verjetno je veliko odvisno od same dejavnosti.

Jaz bi bil zadovoljen z ful ''malimi'' denarji.
Ampak verjetno kot povsod so tudi tle vpleteni lobiji
smile-1.gif

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
saj jaz tudi nimam pojma.

samo je večja možnost da dobiš kaj €, če se vsaj poznimaš na podjetniškem skladu in prijaviš na razpis.
če je tam ena firma dobil 20.000€ za izdajo časopisa potem bi tudi ti moral kaj dobiti, sploh če imaš dobro podjetniško idejo.

pa sporoči če boš dobil kaj koristnih informacij in kako poteka postopek.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
v_power... kot sem dejal so v preteklih letih obstajali razpisi, ki so bili namenjeni podjetjem, ki so vključena v inkubatorje (oz. bolj specifično v "Subjekte inovativnega okolja" in vsi razpisi so bili na to tudi omejeni.

Seznam razpisov iz tvojega priloženega dokumenta:
Citat:

Razpisi, ki jih je Sklad v obdobju 2006-2008 namenil novim podjetnikom so bili naslednji:
 P1 08 - JR za garancije Sklada za kredite s subvencijo obrestne mere
 P2A 08 - JR za sofinanciranje (subvencije) zagona inkubiranih in inovativnih podjetij v letu 2008
 P2B 07 - JR za sofinanciranje (subvencije) zagona inkubiranih in inovativnih podjetij v letu 2008
 P2C 06 - JR za sofinanciranje (subvencije) zagona inkubiranih in inovativnih podjetij v letu 2008
 P2D 08 - JR za sofinanciranje (subvencije) zagona inkubiranih in inovativnih podjetij v letu 2008
 R1A 07 - JR za odobritev subvencij za podjetja v institucijah inovativnega okolja v letu 2007
 R1B 06 - JR za odobritev subvencij za podjetja v institucijah inovativnega okolja v letu 2007
 P4A 06 - JR za odobritev subvencij za podjetja v institucijah inovativnega okolja v letu 2006

Žal cilji uporabnika halo niso v skladu s temi razpisi.

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Za inkubatorje ti povem iz prve roke kako gre no vsaj tu v Celjskem je bilo tako, smo kandidirali in je inkubator potem prejel denar namesto podjetja. Da ne povem še kaj več, kot posamezno podjetje (S.p., d.o.o.) ali karkoli drugega nisi mel šans lahko ga je dobil samo tisti, ki je bil član hobotnice ta glavnih inkubatorju oz. lepše rečeno nategnjen po dolgem in počez od gor do dol.
Inkubatorji so idealni način za pranje denarja in prodajanje megle. Tisti, ki so notri ne pustijo nobenemu blizu.

Zato pa omenjeni "lastniki" lahko imajo jadrnice po jadranu, kupujejo nepremičnine in ostalo s tem denarjem,

Najemnina, je bila pa svinjsko draga, da ne omenjam še ostalih poceni ugodnosti za novo nastala podjetja, ki jih ni bilo od nikoder. Pa lep pozdrav vsem naivnežem in nategnjencem, kjer koli že ste,

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
ja ampak na tistem seznamu je okoli 10 podjetij ki niso sodelovala z tem inkubatorjem?

tudi mi ni jasno kaj je tukaj invativnega da se nekdo odloči izdajati časopis in dobi za to 25.000€
confused-1.gif

ali pa nakup računalniške opreme
confused-1.gif