Pridobitev stanovanjskega kredita, če imaš sp

pek007

Majstr
8. maj 2007
1.162
344
83
39
Kakšne so možnosti za pridobitev stanovanjskega kredita, če imaš s.p.? Gospa na banki mi je povedala, da imajo tisti z neto plačo 800 EUR skoraj večjo možnost, kot s.p.? Ali imate kakšne izkušnje s tem?

ps: Ali je mogoče prdobiti kredit, če si komu porok (na kateri banki)?

Hvala in lep deževen pozdrav.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Glede s.p.-ja......

Res je ....S.P je včasih gledajo huje kot nezaposlene, "klošarje", kriminalce ipd. , Dejansko pa je vse tako, da čisto odvisno kakšna "riba" si. Nekateri imajo limita toliko, kot nekdo kredita nebi dobil, nekateri pa niti 10.000 kredita ne morejo dobit.
Dejansko v nekaterih primerih ne je*** 5%, Nekdo, ki je npr. zaposlen dobi MC brez problema, s.p.-ju le tega niso želeli, dati ker ni v rednem delovnem razmerju....pa čeprav sta oba lahko naslednji dan brez dohodka, dela, zavarovanja ipd.

Vseeno pa se tolažim, da če bo kolikor tolikor o.k. bilanca, da se bo kredit dobil.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.191
3.588
113
Marlbor
Ta izraz "kakšna riba si" ima nekak vezo s tem kakšne so tvoji prihodki iz poslovanja in letni poslovni izid. Če dobro kaže, si dobra riba in dobiš kredit brez problema, če si uboga riba, ne dobiš nič. Saj niso blesavi, da nekomu, ki ima letno 10.000€ prihodkov od prodaje in poslovni izid na nuli (ali celo v rdečem) dajo kredita 10.000€ na par let.

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik pek007 pravi:
Kakšne so možnosti za pridobitev stanovanjskega kredita, če imaš s.p.? Gospa na banki mi je povedala, da imajo tisti z neto plačo 800 EUR skoraj večjo možnost, kot s.p.? Ali imate kakšne izkušnje s tem?

ps: Ali je mogoče prdobiti kredit, če si komu porok (na kateri banki)?

Hvala in lep deževen pozdrav.

Oj. Brez problema, ampak na kakšni ne-slovenski banki. Sparkasse, Volksbank, BKS, Unicredit. Sam sem imel ta problem spomladi in brez problema sem dobil na Sparkasse.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Malo izven teme, me pa informativno zanima kakšne pogoje je dal Sparkasse....obrestna mera, zavarovanje, višina kredita, vrednost "nepremičnine"...

pek007

Majstr
8. maj 2007
1.162
344
83
39
Hvala za informacije. Torej moram samo bilanco dobit in it na banko s konkretnimi podatki?

lp

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Vsaj na oko kar dobri pogoji......upam, da pri meni tudi ne bo kakšnih veljih komplikacij. Prvo bo pa treba cca. polovico naložbe met v žepu, preden se bom za kredit pogajov.