Pri nas imamo pa dojenčke!

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
In to kar tri!
cheer.gif

Ata in mama Šmarnica sta zelo ponosna, a sta trenutno v misiji dostavljanje hrane non-stop za nadebudne malčke.
Želimo jim veliko zdravja in uspehov v življenju!

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Tisto belo po robu je fasada. Tisto oranžno med belino je fasadna mreža. Potem imaš še stiropor. Tisto rumeno je purpena. Vse skupaj sestavlja odprtino v zidu za dovod svežega zraka v kaminsko peč.
Potem imaš pa en kup šare nagonjene z vseh vetrov od dveh skvoterjev, ki sta sedaj dobila naraščaj, ki se nonstop dere. No, in tisti trije modeli so pravzaprav glavni objekt na sliki. Ker je fotič bolj za en jebeštrga, so temu primerne tudi slike. Nisem se pa hotel bolj približati, da tastarima dvema ne bi vzel veselja do vzgoje.
V glavnem, brez odvečnega nakladanja: to so mladički šmarnice, ptice pevke velikosti vrabca z oranžnim repom, ki z njim stalno nekaj živčno otresa gor dol in se sploh pripoguje. Stari je po prsih črn, stara pa bolj sivo-rjava. Glas imajo zoprn visok kratek čip čip all day long.
rolleyes-1.gif

Stari so par dni.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
HEhe človek ne spozna lastovk.....

se posipam, sem mislil da so kake lastovke...
jih je prav zanimivo opazovat kako se pojavi cel kup kljunov na robu gnezda ko prileti "hrana" v njihovo bližino. Na žalost dobi samo ena tisto porcijo ponavadi,ostale čakajo na drugo pošiljko

Nazadnje urejeno:

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik mare92 pravi:
Na zacetku sem mislil da imas trojcke dojencke ne ptice
grin1.gif
Ja, saj so trojčki dojenčki
grin1.gif

Ok, no, stara jim ne tišči joška, pač pa črve, mralje in podobno golazen - generalno gledano, isti k., pač beljakovine, da hitro rastejo.

Imamo pa še ene, tiste so pa siničke v valilnici in ne vem, koliko jih je, dve do tri pa so sigurno, če sklepam po šundru, ko tastara dva priletita v valilnico s črvom v kljunu.
Naslednje leto bom montiral kamero v krmilnico (ok, to sem nameraval že letos, pa so me prehiteli) in bom dal onlajn na net.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
HEhe človek ne spozna lastovk.....

se posipam, sem mislil da so kake lastovke...
jih je prav zanimivo opazovat kako se pojavi cel kup kljunov na robu gnezda ko prileti "hrana" v njihovo bližino. Na žalost dobi samo ena tisto porcijo ponavadi,ostale čakajo na drugo pošiljko

Hehe, ti so isti. S to razliko, da imajo kljune odprte non-stop, ne glede na to, ali hrana prihaja, ali ne. A to je pomojem samo prvih nekaj dni. Bom poročal.
@ Egonislav: mačka bo dobila 0, ker je gnezdo 2,5 m visoko.
Plus tega mačka/e sploh nimamo
wink-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
lepo mate tole!

mi mamo tud valilnico, pa se tud skoz nekaj dogaja okoli nje! Sam ven ni še nič pogledalo!

Ej kako pa to zleti? a se ne bojiš, da bo padel na tla, in pol ne bo mogel več v gnezdo?
Ker lansko leto sm v parku najdu enga mladiča k je neki frfotal... pa tastara dva k sta skoz okol letala. No in tamal se je pogumno spravil po drevesu nazaj gor! skakal je po 10cm navpično po deblu. No, pol je prišel do prve veje, pa je šel mal naokol pogledat, pa je šel spet nazaj plezat... vglavnem imel je nekaj, da je lahko nazaj plezal. Ker tile tvoji (pa uni v naši valilnici tud) pa nimajo nič! In to me skrbi! kaj če mu ne uspe v prvo???

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
No in tamal se je pogumno spravil po drevesu nazaj gor! skakal je po 10cm navpično po deblu. No, pol je prišel do prve veje, pa je šel mal naokol pogledat, pa je šel spet nazaj plezat

Vbistvu ti par dni stari vrabčki, so kot Batmani, kaj se tiče hoje navpično po drevesu.

Nasa še zdaj študira samo tehniko kako jim uspe. Baje imajo nek naraven Turbilon, tako da jim izniči gravitacijo.
Tisto kaj je šel okoli pogledat, tisto je bla samo izvidnica, da v firtlu ni kake veverice, ki bi za ceno oreha ga znala zapecat
lokalnemu Tom-u. Sicer pa sn že dostikrat videl, kako ga ti vrabčki sekajo vertikalno po drevesu gor. Včasih če stara 2 ne
prineseta dovolj hrane, si jo gre sam iskat, pa pol tanajmočnejši prnese še za ostala dva.

Enkrat sem videl kako je vrabček nesel na sončno nedeljo, je vlekel piknik košarico, polno.

res so od hudiča.

eagle-talons-claws.jpg

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
ksz:
Danes sem malo pazljiveje poslušal samca in se oglaša nekako "čip tk tk, čip tk tk"... ne vem, če ni štromar po profesiji tam s škofjeloškega konca
grin1.gif