Prezračevalnik ali rahlaljnik trave?

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Ene električne mašince imajo kao obe funkciji, pa me zanima kaj je razlika?
Bi nekaj takega kupili, samo za max 100 eur..

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik MUC pravi:

Kupil ravnokar AL-KO Combi care 38. Vzel sem ga zato, ker ima 1300W, širino 38 cm. Ima oba noža, se pravi enega za rahljanje (reže v travo kot ravna freza) in drugega za čiščenje maha, stare trave itd. V navodilih je napisano, da se eno naredil jeseni in spomladi, drugo pa samo poleti, da se travo malo prezrači.

LINK na ebayu: LINK

V nedeljo sem to probal in ti povem, da je razlika kot dan in noč. Meli smo precej suhe trave, goste in ko sem šel s to mašino se zelo pozna, kako je sčistil to staro travo ven. Ko sva prej probala to grabit na roke, je bil učinek praktično nič.

Opažam pa, da je zadnji nakladalni prostor z 55 litri prehitro poln in sem ga kar odstranil, tako da je stara suha trava letela kar na tla, nato pa sva hitro pograbila in naložila za kompost.

Lokos

Pripravnik
17. okt 2007
383
0
16
faktor-x.blogspot.com
Tudi mene tole zanima. Imam nekaj novih grbin na travniku ker mi je bager (bobcat) kopal kanal za neko cev in je pri zagrinjanju ostajlo nekaj grbin v premeru tudi do 1m in višini nekje do 10cm. Ali te grbine tudi zravna in ali je moteče če so v tej grbini kamni veliki cca za eno jajce (tako da nebi kaj polomil).
Za kakšno kvadraturo pa je tale mašinca. Jaz imam nekje do 350m2 površine travnika. Pa zanima me če si kupil kar preki ebaya ali si to kupil v kaki trgovini. Če je trgovina mi prosim javi v kerem kraju in katera trgovina (lahko tudi na zasebno sporočilo da nebomo delali kake reklame)

Hvala že v naprej za pomoč tudi meni in se opravičujem ker zlorabljam temo

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik Lokos pravi:
Tudi mene tole zanima. Imam nekaj novih grbin na travniku ker mi je bager (bobcat) kopal kanal za neko cev in je pri zagrinjanju ostajlo nekaj grbin v premeru tudi do 1m in višini nekje do 10cm. Ali te grbine tudi zravna in ali je moteče če so v tej grbini kamni veliki cca za eno jajce (tako da nebi kaj polomil).
Za kakšno kvadraturo pa je tale mašinca. Jaz imam nekje do 350m2 površine travnika. Pa zanima me če si kupil kar preki ebaya ali si to kupil v kaki trgovini. Če je trgovina mi prosim javi v kerem kraju in katera trgovina (lahko tudi na zasebno sporočilo da nebomo delali kake reklame)

Hvala že v naprej za pomoč tudi meni in se opravičujem ker zlorabljam temo

Ne verjamem, da bi lahko s tem zravnal grbine. Veš, ta mašina ima "zobe" čisto ravne, tako da dejansko naredi rez vertikalno v tla.
Kar se tiče površine za 350 kv.m. sploh ne bo problem. Če bi bilo tja 1000 kv.m. potem bi moral vzeti onega z bencinskim motorjem.
Jaz sem ga kupil zadnjega v BauMxxu, kjer je bil rastavni eksponat in sem še malo ceno zbil, tako da sem ga dobil za 98€.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.907
113
ma ne se zajebavat, to je za travo in ne za zemeljska dela. Še kamenja ne mara, če so malo večji, v grbino pa se ta švohni na štrom not zarine in tam ostane, dokler ga ne dvigneš in naprej potisneš

Bishop

Pripravnik
25. jun 2011
70
21
8
Živjo!
Vem,da je stara tema pa vseeno.
Kakšen je pa postopek tega?
Kdaj se to naredi(spomladi ali jeseni)?
Hvala za informacije.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
ma ne se zajebavat, to je za travo in ne za zemeljska dela. Še kamenja ne mara, če so malo večji, v grbino pa se ta švohni na štrom not zarine in tam ostane, dokler ga ne dvigneš in naprej potisneš

ma toti misli da bo lahko z njim delal kot z buldozerom.
imam benzinara alkota se dobro dela z njim, ni pa to za velike zelenice, je bolj za male, pa se tista zadnja kolesa so premala se kar dosti masijo pa ga je treba kar tisat.danes sem ga generalno scistil, in bom kakor bo cas dopuscal vzadaj namontiral vecja kolesa od kosilnice, sem prestudiral kako je cist enostavno, upam da bo pol vse lazje slo.

pozdrav.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.497
5.790
113
Citat:
Uporabnik Bishop pravi:
Živjo!
Hvala za informacije.

spomladi. ko začne trava rastit.

najprej pokosiš na nizko. potem greš z ventrikulatorjem preko. na koncu vržeš gnoj in seme.

Bishop

Pripravnik
25. jun 2011
70
21
8
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik Bishop pravi:
Živjo!
Hvala za informacije.

spomladi. ko začne trava rastit.

najprej pokosiš na nizko. potem greš z ventrikulatorjem preko. na koncu vržeš gnoj in seme.

Super, hvala.
Samo še tole: najprej s tistim nastavkom, ki preluknja zemljo, potem pa zamenjaš na tistega, ki potegne ven mah?

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik MUC pravi:

kaj je zdaj Muc si zadovoljen z komentarji, ali muca jezik papala.

pozdrav.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.497
5.790
113
tisti ki so kao palčke je za "grabit"
maha ti tak nebo noben potegno ven. tiste nože maš pa zato da razreči travo, prereže zemlo do korenin da malo zrahlja itd.

Bishop

Pripravnik
25. jun 2011
70
21
8
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
maha ti tak nebo noben potegno ven. tiste nože maš pa zato da razreči travo, prereže zemlo do korenin da malo zrahlja itd.
Aha, super. Tnx

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:

to ti pravis
tongue-1.gif

mah ti lepo scisti,

pozdrav.gif

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.857
2.148
113
Imam Solo 516 in vedno se mi zdi, da je ta postopek za travo dokaj brutalen, saj je izgled po grabljenju skoraj razdejanje
smile-1.gif

Se pa po nekaj košnjah in gnojenju stanje normalizira.

Kakšna priporočila glede postopka?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:

Z rahljalnikom sem včeraj na 150 kv.metrih potegnil ven za tri velike vreče mahu in plevela, od oka kakih 30 kg.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Imam nekaj podobnega . Zbiralna košara je brez veze. Po dveh minutah sem jo odstranil in raje sproti grabil. Za bršljan pa ne vem, ker ga nimam. Mah in neki nizki plevel, mi je pa odstranil v veliki večini. Upam, da se ga bom dokončno rešil z rednim prezračevanjem. Medel, ki sem ga nalimal ima namreč tudi valj s špicami za prezračevanje.