preživnina - sprememba

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Sklep o ločitvi in določitvi preživnine ni pravnomočen zaradi pritožbe druge strani. Trenutno je v veljavi začasna odredba in višina preživnine.

okoliščine za odmerjanje preživnine so se bistveno spremenile (izguba službe, rojstvo otroka). ali se vloži nova tožba za odmero preživnine? ali se sodišče obvesti s pripravljalno vlogo o spremembah in zahteva izračun preživnine in novo začasno odredbo?
kdo ima postopek čez in kako se ureja zadeve, ko je sodnica že sklenila sodbo, a je le ta ne pravnomočna?

I

Izbrisan uporabnik #488

Lahko se izda nova začasna odredba, kasneje pa vloži tožba na znižanje, ko bo prvi postopek končan

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
torej pišem na to opravilno, podam predlog za znižan je, dokazno gradivo itd.. in bo sodnica naredila novo začasno

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a se lahko po pritožbi na sklep in ponovnem odločanju kaka naj bo preživnina za nazaj korigira slednja z dejstvom, ki je nastalo?

torej če je preživnina x v nekem obdobju in potem y, pa z..a ves čas z začasno odmerjena na n, a se lahko potem un z spremeni zarad neke spremembe.

a sem razumljivo vprašal?

Nazadnje urejeno:

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Prezivnino se placa glede na otrokove potrebe in ne glede na tvoje zmoznosti.

Tako da je vsaka pritozba glede znizanja zaradi tebe brezpredmetna
wink-1.gif

Pritozbo lahko napises ce otrok nebi vec hodil v vrtec, bi se zeni povecala placa... Naj mw kdo popravi ce se motim.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.508
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Prezivnino se placa glede na otrokove potrebe in ne glede na tvoje zmoznosti.

Tako da je vsaka pritozba glede znizanja zaradi tebe brezpredmetna
wink-1.gif

Pritozbo lahko napises ce otrok nebi vec hodil v vrtec, bi se zeni povecala placa... Naj mw kdo popravi ce se motim.
Haha, dobra ja. Če bi preživnino plačevali glede na otrokove potrebe bi vsi dobivali približno enako preživnino. V resnici pa so razlike ogromne, ampak res ogromne! Ženske so v borbi za preživnino prave pra.sice, gredo do konca, dec pa naj crkne! Pa čeprav se je ona porivala okoli....
cry12bpy.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Placas toliko da se otroku zagotovi priblizno tak standard kot pred locitvijo.
Ko sem bil jaz na sodiscu je nekemu brezposelnemu nalozila 300 eur prezivnine recimo. Neglede na njegovo jamranje da je brezposeln je rekla da mora za otroka poskrbeti.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.508
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Placas toliko da se otroku zagotovi priblizno tak standard kot pred locitvijo.
Ko sem bil jaz na sodiscu je nekemu brezposelnemu nalozila 300 eur prezivnine recimo. Neglede na njegovo jamranje da je brezposeln je rekla da mora za otroka poskrbeti.
Super, ampak....
Ko sem bil jaz na sodišču, je sodnica moji bivši ženi naložila 90€ preživnine.

Aja, sem pozabil povedat, 90€ za 2 (dva) otroka....
P.S.: Pa ne sprašuj zakaj sta otroka pri meni.....

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Ampak je tudi zanimivo, da je preživnina lahko višja, kot je socialna denarna pomoč. Po kaki logiki to drži vodo?
smile-1.gif

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Tisti, ki vlaga zahtevo za preživnino naj predloži račune + utemljene izdatke, ki jih plačuje za otroka. Sum tega se deli na dva dela, enega plačuje tisti, ki je dal zahtevo, drugi pa je znesek preživnine. Tako je bilo pri meni, pa je bila določena poštena preživnina. Kaj ma sodnica da nekaj na blef bluzi o znesku?

perofero

Pripravnik
27. feb 2013
405
0
16
Ja ampak recimo, da ona prihaja iz premožne družine in ima visoke prihodke, on pa povprečne prihodke. Ob ločitvi mu je seveda pobrala vse kar je lahko. Ona ima skrbništvo nad otroci in jih vpiše v vse možne krožke, tečaje, izobraževanja v tujini, jim kupuje vse kar si zmislijo itd. In potem predloži vse te račune.. To je lahko za njega
uf-1.gif
, če se deli na pol in mora vse pokrit.

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Govorim o osnovnih potrebah otroka za normalen razvoj. Če ima tisti ki zahteva preživnino svojemu otroku namen vse v rit pritisnit naj mu, ampak na svoje stroške. Če pa ima tisti ki more plačevat preživnino denarja na pretek, ampak ga noče otroku dat pa je to njegova odločitev, naj da tisto kar je osnovno za otroka. Pri meni se take pizdarije kot so računalnik, telefon itd. niso štele med izdatke.
Tu lahko zdaj nekdo reče, da bo otrok imel rajši tistega, ki mu vse kupi (prvi primer). Tako kot si si otroka vzgojil, tako bo. Če si ga naučil cenit samo kaj kdo kupi te pač ne bo niti pogledal dokler mu ne boš pokazal €. Moj point je, da (bi) se preživnina morala plačevat za osnovno vzgojo in življenje otroka (vrtec/šola/potrebščine/šolske obveznosti (izleti, predstave ...)/prehrana/avtobus ...), kar je več od tega pa je na vsakem staršu posebej kaj bo prispeval za bolj "komfort" življenje svojega otroka.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
o dragi moji..kok vi ne veste kake so muke in kako sistem deluje.

sodnica je naračunala da v določenih okoliščinah otroci stanejo x. moja preživnina in otročki sta večja od x. mam ne daje nič, je brez službe. prejema še socialno pomoč. pa stanovanje ima neprofutno. naj bi bilo subvencionirana najemnina.

kako se pa računa kaj rabi otrok? škoda besed.
kako se oceni koliko imaš? še večja škoda besed

vse skupaj je tako bogo, tako brez osnov. pa sploh ni težko ugotovit koliko nej bo preživnine. a vi gospod nebi dajali y preživnine? ni panike, dobite otroški dodatek, od mame dobite znesek, ki bi ga vi dajali, vi pa zdej poskrbite za vse kar rabijo.

ampak ne..mi se bomo tožarili..3 leta se že, pa še tri se bomo. ker so eni v nebesih, oblakih in rabijo več, da lahko plačajo odvetnico..ki pa seveda ne prizna plačevanja ampak dela pro bono.

rad mam sistem.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
še to..kako država določi najvišji znesek preživnine in plačuje in trdi, da je za preživetje dovolj, od mene pa upa zahtevat več kot to, a istočasno od mame nič.

zakaj brezposelni ne skrbnik mora dajat preživnino, a brezposelni skrbnik ne rabi imet centa prihodka in živi z otroci na njihov račun?