Preživnina + nadomestilo za nezaposlene mame

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
1 - Ni moj primer
2 - Znanec ima napovedanega sina - živita že 3 leta skupaj on ni prijavljen pri njej, se razumeta in načrtujeta poroko
3 - Zanima ga:
- a mama lahko zamolči očeta ?
- a je v tem primeru upravičena (kot nezaposlena oseba s 3 meseci delovne dobe) do kakšne finančne pomoči, koliko € to znaša + koliko časa to dobiva?
- a je otrok uradno upravičen do kakšnega € iz naslova enostarševstva?
- oče bi po poteku finančne pomoči priznal očetovstvo - a je opcija da ga država iztoži za podeljeno pomoč v € ki jo je dobival otrok?
- a obstaja kak način da bi od države potegnila kaj keša ki ga nebi bilo treba vračati - po poroki in priznanju otroka?

Tisti ki odgovori (resno) na vprašanja bo povabljen na piknik (to sem izposloval jaz) ob rojstvu baje tam po 15 6

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
pomojem ne boš na piknik povabljen
grin1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Vidim, da prijatelj sprašuje nezakonite zadeve.

Ob porodu lahko mati zamolči očeta in reče da je neznan, ker jih je več imela...

http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200469&stevilka=3093 <-- tu si preberi od 86. člena naprej.

Država ga ne bo tožila.

Problem pa je seveda hujši, če so bo otrok rodil v zakonski zvezi, potem bo veljala domneva očetovstva s prve
smile-1.gif

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Vidim, da prijatelj sprašuje nezakonite zadeve.
zakaj nezakonite ?
Ob porodu lahko mati zamolči očeta in reče da je neznan, ker jih je več imela...
a je zaradi tega "kaznovana" in ne dobi finančne pomoči
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200469&stevilka=3093 <-- tu si preberi od 86. člena naprej.

Država ga ne bo tožila. a mora mati podati tožbo ker v nasprotnem ne dobi pomoči?

Problem pa je seveda hujši, če so bo otrok rodil v zakonski zvezi, potem bo veljala domneva očetovstva s prve
smile-1.gif
sem že javil si na seznamu za piknik (sam da ne boš Marxovo sliko nosil s sabo ker bom tud jaz prisoten)

I

Izbrisan uporabnik #488

Z namenom, da si pridobi protipravno premoženjsko korist in oškoduje proračun... to ni nekam zakonito a ne.

Ob porodu lahko reče, da je oče neznan, da jih je bilo več a ne ve kateri je oče.

Za preživnino mora tožiti otrok po materi. Predhodno pa se bo ugotavljalo očetovstvo.

Gre za župnika?

off topic: kakšen piknik?

mojamura

Fizikalc
25. jul 2007
1.355
1
36
sLOVEnia
matewr jaz ne vem kaj vse bi eni naredili, da bi z goljufijo prišli do denarja....mater sem pissed off

ti povem podobno zgodbo....biula sta par, prijavljena na različnih naslovih, imela skupaj otroka.
on podpisal očetovstvo in sodišče je določilo preživnino, za katero je sama mama predlagala naj ne bo ''visoka''....

čez čas sta šla res narazen, on se valja v denarju, uraden dohodek ima minimalca, poleg pa še delo na črno....

in ona se zdaj tolče po glavi.

pa dajte odrastite že enkrat, ker mi je to kvazi enostarševstvo in ala samohranilstvo ena sama velika laž in goljufija!!! ko bi vse te vsaj dobili in privili tak da jim jasno ne bi bilo.

ste kot male hilde tovšak, zidarji in podobni garbage!

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Sneki - ni duhovnik -
grims-1.gif

Piknik je obljubljen ob rojstvu za vse ki so se matral - ampak ne na bodoči mamici.
Drugače pa možakar ne razmišlja o nepriznavanju očetovstva ampak bi rad samo dobil samo pol tistega kar kasirajo brajdiči, husiči in podobni.

mojamura

Fizikalc
25. jul 2007
1.355
1
36
sLOVEnia
Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:
Sneki - ni duhovnik -
grims-1.gif

Piknik je obljubljen ob rojstvu za vse ki so se matral - ampak ne na bodoči mamici.
Drugače pa možakar ne razmišlja o nepriznavanju očetovstva ampak bi rad samo dobil samo pol tistega kar kasirajo brajdiči, husiči in podobni.

hjaaaaooo....z drugimi besedami rad bi ogoljufal sistem....potem so pa taki najbolj jezni na vse ostale tajkune ali nepridiprave, ki iščejo luknje v zakonu...in se v lokalni gostilni najbolj hodujejo kakšna država smo....

še sami ne znate (nekateri) biti pošteni!!
13.gif

a naj zdaj tvojemu kolegu zapojemo odo radosti ali kaj....madona no, kaj če bi vsi tak delali....po drugi strani jih eni kup slovencev tako razmišlja kot ta tvoj pajdaš, zato pa smo tam kjer smo....in deep shit!

lažniSamohranilci

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.756
113
pri taščici
problem je v tem da veliki goljufi dobijo nagrado, mali pa kazni....
pa dvomim da 99% malih goljufov pridela toliko škode "državi"kot 1% velikih

mojamura

Fizikalc
25. jul 2007
1.355
1
36
sLOVEnia
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
problem je v tem da veliki goljufi dobijo nagrado, mali pa kazni....
pa dvomim da 99% malih goljufov pridela toliko škode "državi"kot 1% velikih

ok ok...ampak že naše razmišljanje je v osnovi zgrešeno...goljufija JE goljufija, pa naj je mala ali velika.

gre pa za denar, ki ga dajemo davkoplačevalci v obeh primerih.

@avtorju teme: Preberi

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
En znanec je tudi imel to "samohranilstvo" z zensko, potem je malo zarozljalo v zvezi in naenkrat je imel tozbo za alimente in omejen dostop do otroka. Potem sta se menda pobotala, tako da so imeli najvecjo korist odvetniki
smile-1.gif
V glavnem - tako mutenje te hitro v rit ugrizne, niso vec casi dedkov in babic, ki sta se imela rada do konca zivljenja. Aja, pa se socialna je baje precej bolj pozorna na take primere.

lemar

Fizikalc
8. jan 2008
406
57
28
točno tako, goljufija je goljufija. Kje pa je meja med malim goljufom(poštenim Slovencem ki si samo malce standard popravlja) in velikom goljufom(tajkunom)? jurja, dva tri fušanja na mesec?. Če goljufaš pač goljufaš in imej jajca da to zavestno sprejmeš, ne pa da imajo taki največ povedati o tistih 'lopovih' ki nič ne delajo in jim 'mi' z davki (sploh s fušanjem) plače dajemo.

Posilstvo je posilstvo, pa če si dal noter samo glavco ali pa celga.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
ksz

Jaz se takih stvari nebi šel, vsaj z vidika ženske- Tudi osebno poznam primer, kjer sta bila navidezno ločena, bila dogovorjena za smešno nizko preživnino, potem sta pa šla zares narazen in danes prejema 70eur preživnine (samo vrtec stane 120eur).

lp

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Dajmo vsi krast in dajmo vsi denar od države?

Kdo bo proračun filal?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:
1 - Ni moj primer
2 - Znanec ima napovedanega sina - živita že 3 leta skupaj on ni prijavljen pri njej, se razumeta in načrtujeta poroko
3 - Zanima ga:
- a mama lahko zamolči očeta ?
- a je v tem primeru upravičena (kot nezaposlena oseba s 3 meseci delovne dobe) do kakšne finančne pomoči, koliko € to znaša + koliko časa to dobiva?
- a je otrok uradno upravičen do kakšnega € iz naslova enostarševstva?
- oče bi po poteku finančne pomoči priznal očetovstvo - a je opcija da ga država iztoži za podeljeno pomoč v € ki jo je dobival otrok?
- a obstaja kak način da bi od države potegnila kaj keša ki ga nebi bilo treba vračati - po poroki in priznanju otroka?

Tisti ki odgovori (resno) na vprašanja bo povabljen na piknik (to sem izposloval jaz) ob rojstvu baje tam po 15 6

bonk.gif

Takim pacientom bi jaz naložil najmanj 20.000€ kazn in močno močno upam, da bodo pri nas enkrat malce začeli kontrolirati te kvazi enostarševkse družine.