Prevoznice za prevoz lesa

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Bolj študiram tale zakon, manj mi je jasno
confused-1.gif
teoretično ne smeš peljat niti ene lesene klade, debelejše od 10 cm...

Nekaj imam za zvozit na avtoprikolici, gre se za ostanke okrasnega drevesa z zasebnega zemljišča. Ali lahko pričakujem kake težave? Morda bi bilo bolje prevažati v zaprtem kombiju, kot cigani nakradena drva?

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Ti sam pel, glej da bo pravilno zavarovan oz pricvrscen tovor. Gurtne ne smes met poskodovane niti starejse od dveh let, aja pa etikete morajo bit na njih in te noben ne bo nc jebu
smile-1.gif

Vsako leto vozm drva pa se nikol ni blo problemov
smile-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Ampak je res čudno napisano:

Citat:
Prevoznice se uporabljajo tudi za prevoz lesa gozdnih drevesnih vrst, ki je bil posekan izven gozda. Prevoznice niso potrebne za veje in vrhače ter les premera do 10 cm, če se prevaža s traktorsko ali gozdarsko prikolico.

Se pravi, da če les premera do 10 cm prevažaš z navadno avtomobilsko prikolico ali tovornjakom, rabiš prevoznico?

Po moje te nobeden normalen policaj ali carinik ne bo zajebaval.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Dobrodošel v idiotistan !
Ja vse kar je debelejše od 10 cm moraš preštet,popisat po debelinah in izračunat kubaturo, potem pa še vso ostalo papirologijo, pisanja za 15 minut, ali pa napišeš dobavnico sam sebi in si zmagal.
Podjetja prevoznic ne rabijo, skratka idiotizem prve sorte

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.974
113
pri taščici
Glede na to da me na žagi redno zmanjka kak hlod, (sploh če se cel kamion pripelje, nekoč namesto 80 plohov dobil samo 64 plohov (4plohi iz sredine hloda sem pa zaključil s žagarjem, kljub ugodni ceni (če ne bi ugotovil da mi ni vrnil 4kom pol merskih hlodov).
Zato bo v prihodnje najbrž kar bolj pametno najeti mobilno žago v gozd. Cena/m3 žaganja je enaka, lesa ti ne zmanjka, pa še žaganje ti ostane.