Prevoz psa - zaščita za zadnje sedeže (limuzina)

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Zanima me, če ima kdo izkušnje z zaščitami zadnjih sedežev za prevoz psa. Gre za limuzino, tako da prevoz v prtljažniku odpade, nemška bokserka pa tudi tehta cca. 37kg in potrebuje nekaj prostora. Načeloma nima problema s tem, da se pelje na zadnjih sedežih pripasana z ustreznim pasom za oprsnico, potrebujem pa nekaj za zaščito sedežev.

Malo sem gledal in po tujih forumih hvalijo Orvis Deluxe Microfiber Car Hammock Seat Protector:

Ni pa ravno poceni ta hec, posebaj ker nanese še poštnina in dajatve iz US. Vrjetno obstaja še kakšna (boljša) alternativa. Še rajši vidim, če je zaščita tudi ob strani - v tem stilu:

na ebayu je tega kar nekaj, nevem pa kako je z materiali in kvaliteto. Ima kdo praktične izkušnjami s temi zadevami? Se dobi kaj pametnega pri nas?

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.983
353
83
tam ko se terc po tori rola
Moja tibetanka lepo sedi na zadnjem sedežu, pripasana s pasom na oprsnico. Spodaj le stara odeja. No, če bi imel kakšen dražji avto, bi verjetno tudi iskal kaj bolj zaščitenega...

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Mislim da sem takšno kupil v lidlu nekaj let nazaj in mi je dobro služilo, dokler sem vozil psico na zadnjih sedežih.

Oče je na isti princip dal narediti šivilji, da je na gumirano platno prišila trakove. Čez da staro deko, da se vsake toliko opere in je mir.

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83
Jaz imam tudi tole zadevo iz lidla, funkcionira odlično. Sicer bi raje videl, da ima še te stranske dele kot na tvoji drugi sliki ampak za 10 eur se nimam kaj pritoževat.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.575
9.810
113
40
MB
jaz mam isto z lidla pa se od boxerja kratka dlaka vseeno zažre v sedeže, tak da 100 % to ni
smile-1.gif
je pa mislim da bila ta ponjava enih 7 €

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83
Mah sej 100% vprašanje, če je katera. Meni je pomembno samo, da ne skače z blatnimi tacami po sedežih. Dlake se na easy spucajo.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Vozim nemca na lidlovi prevleki ,pod to prevleko napnem se rjuho ker prevleka pri naslonih na zadnjih sedezih zleze dol pa pri varnostnem pasu sem zarezal luknjo za pas .Naceloma je to vredu samo v prihodnosti razmisljam o karavanu in alu kletki.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Moja tibetanka lepo sedi na zadnjem sedežu, pripasana s pasom na oprsnico. Spodaj le stara odeja. No, če bi imel kakšen dražji avto, bi verjetno tudi iskal kaj bolj zaščitenega...
Ko boš prodjal svoj avto, povej, ga bom jaz kupu. To hočem met.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst uporabljam to http://www.zoohit.si/shop/psi/pasji_zaboji_in_potovanje/avto_podloge_prekrivala/v_enem_kosu/246090
vredno vsakega centa:)
Operem z wapotom oz s tisto vrtečo krtačo, ko je bila zraven. Je dobro narejeno in trpežno "blago". Ne premoči takoj oz mogoče sploh ne:)
Ima odprtine za varnosti pas.
Men je bilo pomembno, da ima tudi stranski stranici.

Najprej se je tudi meni zdelo drago, pa sem že iskal kako bi sam naredil. Pa sem videl, da ne bi prišel nič ceneje, pa še ne bi bilo tako dobro narejeno kot ta.
Na sredini ima še eno zadrgo, se mi zdi, da se lahko potem prepolovi, če potrebuješ še za kakega človeka pelat. To bi moral preverit.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Najbolj bi bilo ,da bi proti slini ,ki psu teče iz gobca zaščitil še prve sedeže naslonjala,ker moj pes se na poti dolgi 100km sploh ne uleže ampak sedi na sredini in gleda naprej ,da mu ne bi kaj ušlo (kontrolira).

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.952
-393
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
jst uporabljam to http://www.zoohit.si/shop/psi/pasji_zaboji_in_potovanje/avto_podloge_prekrivala/v_enem_kosu/246090
vredno vsakega centa:)
Operem z wapotom oz s tisto vrtečo krtačo, ko je bila zraven. Je dobro narejeno in trpežno "blago". Ne premoči takoj oz mogoče sploh ne:)
Ima odprtine za varnosti pas.
Men je bilo pomembno, da ima tudi stranski stranici.

Najprej se je tudi meni zdelo drago, pa sem že iskal kako bi sam naredil. Pa sem videl, da ne bi prišel nič ceneje, pa še ne bi bilo tako dobro narejeno kot ta.
Na sredini ima še eno zadrgo, se mi zdi, da se lahko potem prepolovi, če potrebuješ še za kakega človeka pelat. To bi moral preverit.

tole je zihr top zadeva, pa še tok draga ni...

jest sm tud sam neki hotu narest, pa mi ni ratalo. kupu sm edino drag blago, mat je zašila neki po mojem načrtu (sm mel dobro zamišljen, tko na hitro zatakneš na zadnje vzglavnike, zabašeš okoli in okoli za sedež, zapneš spredaj za prednje vzglavnike, in rata taka banja, sam stranskih zaščit pa ni mel). Iskal sem tak blago, da se dlage nebi zažirale notri. To sem sicer našel v Induplatih, sam je pa drug problem, ker psu drsi... tko da nisem dost naredil.

Sam še vedno gonim vojaško celtno, se tud bl mal prime notri, pa ima pes kratko dlako... Je pa zoprno, ker pozabim, kako je bila prejšnjič obrnjena, in pol dam kdaj "umazano" stran na sedež... in pol je tud tam kakšna dlaka...

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:

Dlake tibetanca ni problem odstraniti s sedežev.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Za pse se ima prtljažnike in pa kletke,v katerih so psi varni. Psi na zadnjih sedežih morajo biti pripeti, saj vam drugače lahko poletijo v glavo oziroma mimo glave v sprednjo šipo. Razmišljati le o čistih sedežih in nič o varnosti... kako slovensko.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Za pse se ima prtljažnike in pa kletke,v katerih so psi varni. Psi na zadnjih sedežih morajo biti pripeti, saj vam drugače lahko poletijo v glavo oziroma mimo glave v sprednjo šipo. Razmišljati le o čistih sedežih in nič o varnosti... kako slovensko.

Kot sem rekel, je in bo ustrezno privezana, nevem od kje ti to, da nič ne razmišljamo o varnosti.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Samo problem je tudi ,ko začneš bremzat je privezan za oprsnico ali ovratnico ,pa mu zaradi pojemka lahko kar konkretno odnese zadnji konec trupa naprej .