prevoz na delo, povračilo stroškov

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
žena je zaposlena v osnovni šoli, za 1/3 delovnega časa, vozi se 3× na teden v šolo. V njeni kolektivni pogodbi piše tole
Citat:
d) Prevoz na delo in z dela

107. člen

Delavcu se nadomestijo stroški prevoza na delo in z dela v višini stroškov javnega prevoznega sredstva. Do povračila so upravičeni vsi delavci, katerih bivališče je oddaljeno od delovnega mesta 1 km po najkrajši poti. Če prevoz z javnim sredstvom ni možen, se delavcu prizna znižana kilometrina v višini 15% cene super bencina.

Delavcu se priznajo stroški za prevoz na delo in z dela za vsak dan prisotnosti na delu.

oddaljena je več kot 1km. zanima me, v kolikšni meri je upravičena do povračila stroškov prevoza? v računovodstvu ji ponujajo 1/3 mesečne vozovnice, ker je pač samo za 1/3 zaposlena. jaz pa mislim, da bi morala dobit vsaj 3/5 (ker je pač 3 dni v tednu v šoli) , ali pa po 4 žetone za vsak dan (ker mora vmes prestopiti). mi lahko kdo svetuje?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
če dajejo mesečno, potem ji priprada če je smao en dan v mesecu na šihtu-
če dajejo žetone, ji pripradata najmanj dva žetona za vsak dan, ko ej v službi.

če delajo mešano, potem ji pripada cenejša varianta izmed zgoraj naštetih.

nikakor pa ne 1/3 vozovnice pa kaj vem kake fore. mesečna vozovnica je emsečna. ko greš na službeno pot, ti pripadajo stroški poti. in če je vmes ac, ti pripada vinjeta. ne 1/175 vinejte ali kaj podobnega. podobno ej tu.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
4 žetoni X 3 dnevi X 4 tedni = 48 žetonov / mesec (oz. protivrednost v denarju)

Če je mesečna vozovnica cenejša od (cirka) 48 žetonov, potem pač to.

Z 1/3 mesečne si ne more kaj dosti pomagati, ker za ta denar mesečne ne dobi. Takole bi lahko delili samo v primeru, če se ji stroški obračunavajo po kilometrini.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
S tem da ji lahko plačajo samo 60% vrednosti polne mesečne (beri naprej zakonodajo).

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
sem se pozanimal. plačajo ji 1/3 mesečne, ker je samo 1/3 zaposlena. če pa prinese mesečno vozovnico in račun, pa ji povrnejo vse stroške - saj tako piše v k. pogodbi

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
S tem da ji lahko plačajo samo 60% vrednosti polne mesečne (beri naprej zakonodajo).

zmaga.gif
tako je.