Upošteva se najnižji strošek. Če pride vozovnica po dnevih prisotnosti ceneje kot mesečna, potem po dnevih, če ne, potem se povrne v znesku mesečne vozovnice. V tvojem primeru si na pamet upam trditi, da ostane znesek cele mesečne. Mesečna vozovnica je namreč nedeljiva.Pozdravljeni,
Imam eno cisto kratko vprasanje.
V sluzbi sem naprimer 18 dni od 23ih - 5 dni pa na bolniski.
Mi lahko delodajalec sorazumerno obracun znesek za mesecno karto ali pa mora vseeno placat 100% vrednost za mesecno vozovnico
Česa, mesečne, dnevne ali kilometrov?V moji prejšnji firmi smo imeli neko lestvico kolikšen del karte ti povrnejo glede na odsotnost. Npr. če si manjkal manj kot 3 dni si dobil 100% povrnjeno, med 4 in 7 dni 85% itd (to zdaj na pamet govorim te cifre). Tako je bilo določeno z internim aktom. Kakšna pa je zakonska podlaga ne vem. Kolegu so npr plačevali samo 80% tudi če je delal vse dni.
V moji prejšnji firmi smo imeli neko lestvico kolikšen del karte ti povrnejo glede na odsotnost. Npr. če si manjkal manj kot 3 dni si dobil 100% povrnjeno, med 4 in 7 dni 85% itd (to zdaj na pamet govorim te cifre). Tako je bilo določeno z internim aktom. Kakšna pa je zakonska podlaga ne vem. Kolegu so npr plačevali samo 80% tudi če je delal vse dni.
Ne bi smeli. Plačati bi mu morali polni znesek obeh mesečnih, razen če je mogoče popust za obe karti skupaj? Mogoče primestni in mestni?Od mesečne za avtobus + mesečne za trolo
Po kapitalistični Niso jim povrnili celotne vrednosti.
Se vedno pa ne vem ali lahlo zmanjsajo znesek, ki ga dajo za mesecno karto, ce si odsoten par dni iz sluzbe zaradi bolniske ali dopusta.
Ce bi placevali individualne karte bi se vedno bilo drazje od mesecne