Prevezava z novimi baterijami?

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.530
266
83
Pozdravljeni.

Vse kaze da so mi v masinci za strizenje trave shodile baterije. Plan je bil, da obstojece ohisje baterije razdrem in zamenjam baterije (AA) z novimi. Zatakne pa se mi pri spajkanju obstojecih kontaktov na nove baterije, saj cin enostavno ne prime na kontakt. Poizkusli kontakter ze razmastiti, posmirglati pa vseeno ne prime. Kako to resiti? Mogoce kdo ve koliko bi kje v okolici LJ racunali za zamenjavo baterij (baterije prinesem jaz) ce slucajno uporabljajo drugacno tehniko lotanja.

Prilagam se sliko starih baterij kjer so vidni tudi kontakti.
2025025-IMG_20140602_223128.jpg

Priponke

• 2025025-IMG_20140602_223128.jpg
    2025025-IMG_20140602_223128.jpg
    49 KB · Ogledi: 144

Tomas

Pripravnik
6. avg 2007
527
15
18
Delko v BTC pod Emporiom, naredijo točno tako kot so bile te dane skupaj.

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.530
266
83
Če ne bo šlo drugače bom res poizkusil v ebattu ali delkotu, vseeno pa se mi zdi čudno da ne prime cin. Mogeče še kakšen predlog kaj naj poizkusim da bo prijel? Obstoječa vezava zgleda kot da je zapikana na baterijo na 4 mestih. Mogoče druga spajka?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst imam eno mast s katero vsako stvar namažem, da se cin lepše razlije in prime.
ime masti ti pa ne morem dat, ker jo imam že vsaj 10let pa še ne v original embalaži.

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
@ vogel: Tej "zapikani" varjanti se reče točkovno varjenje. Če si Baterije malo pobrusil bi skoraj da moralo it. Mogoče dvigni temperaturo spajkalnika (seveda pazi, da baterije ne pregreješ). Seveda malo Cinol paste, kot je predlagal Fusion pomaga.

LP
Torus

5. avg 2011
1.053
196
63
Okolica Ormoža
Sam sem pred kratkim menjaval podobne baterije za sesalec. Najprej sem kontakte novih baterij( ploščice so že bile prilotane na baterijah) namazal s Cinol pasto (enak učinek dosežemo s kalofonijo-v prahu ali koščkih, le segreti moramo s spajkalnikom, da lepo razteče). Nato sem nanesel spajko na kontakte. Če ni ploščic-kontaktov na baterijah, uporabimo tanko bakreno ali posrebreno pletenico, ki jo lahko najdemo v koaksialnem kablu) Potem sem kontakte dveh baterij lepo prislonil enega na drugega (pazi polariteto!) in segrel s spajkalnikom. Cin se je stalil in lepo spojil kontakta. Pri tem sem si pomagal z navadnim lepilnim trakom, da sta bateriji bili prislonjeni lepo ena k drugi. Paziti je potrebno tudi na to, da ne napravimo kratkega stika, če so baterije že delno ali pa popolnoma napolnjene.

Nazadnje urejeno:

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.530
266
83
kzs

Hvala vsem za odgovore. Nekako imam največ težav oz mi ne uspe prilotati ploščice na baterijo, saj se spajka ne prime ploščice (baterije se spajka sicer prime), na ploščico pa nikakor, kljub temu da sem jo pobrusil ter razmastil. opcija bi bila, da bi baterije enostavno prevezal z bakrenim kabelčkom, vendar nastane problem, ker so na koncu baterije ploščice ki gredo v ohišje baterije in potem dalje v kosilnico.

ecan

Pripravnik
11. avg 2007
371
0
16
Izgleda da imaš prešibko spajkalo. Površina baterije je sorazmerno velika in je hlajenje zato toliko večje in cin ne more prijet,i ker je premalo segreto. Obenem je pa problem, da ne bi poškodoval baterijo s premočnim segrevanjem.

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.530
266
83
Sem zgleda malo čudno napisal. spajko lahko nanesem na baterijo in tam tudi drži. Ne uspe pa mi spajke nanesti na povezovalno ploščico, kljub max segretosti spajkalnika, saj se spajka enostavno ne prime ploščice

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
potem so očitno ploščice iz materiala na katerga ne prime cin. z googla: "Na gladek rostfrei se cin ne prime in lepo popusti."
boš moral nove ploščice nabavit/nardit.
Zlo domača in hitra varjanta, da cel košček žice pociniš in jo potem sploščiš s kleščami.