Prevez klica na navadni liniji

B81

22. jul 2007
36.709
10.337
113
Gre to?

Iz pisarne grem prej, torej še "med delovnim časom", ki je v navadi, zato imam kar nekaj neodgovorjenih klicev drug dan in me zanima, če si lahko na navadni liniji kupi telefon, ki mi bo prevezal na gsm, ko bi to pač potreboval (kak pomemben klic)?
Aja imamo telekom zadevo in nek brezžičen panasonic namesto telefona.

Hvala, Lp

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.489
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Vtipkaj *21*xxxyyyzzz# in preusmeritev je omogočena (pri čemer je xxxyyyzzz številka na katero želiš preusmeritev). To kasneje prekličeš z ukazom #21#.

To upam, da ves, da preusmerjeni del klica placuje lastnik stacionarnega prikljucka, na katerem je aktivirana preusmeritev ?

B81

22. jul 2007
36.709
10.337
113
Ne ga lomit, prvič slišim za tole. Glede plačila sem sklepal ja, ampak to je ok.
Hvala ti, bi dal 5*, pa se ne spomnim gesla od alternicka, s tem pa sem že dal enkrat
smile-1.gif

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
Samo on hoče preusmeritev iz pisarne, kar pa vprašanje če bo kar tako šlo...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.489
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
Samo on hoče preusmeritev iz pisarne, kar pa vprašanje če bo kar tako šlo...

Zakaj pa ne bi slo? Na tistem telefonu v pisarni aktivira preusmeritev, preden gre iz pisarne... Ko se vrne, pa spet deaktivira ... V cem bi tukaj lahko bil problem?

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Važno je le, ali je direktna linija al kakšna centrala (PBX) vmes. Načeloma naj bi šlo v vsakem problemu, lahko pa centrala tega ne spusti skozi.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.489
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
V bistvu s to kombinacijo pošlje ukaz Telekomovi centrali... in klic se brepogojno preusmeri že takoj, ko pride do Telekomove centrale ... Nisem še videl, da bi katera hišna centrala blokirala teh ukazov, seveda pa je teoretično to tudi možno
smile-1.gif
... Gre pa v tem primeru za splošne kode omrežja, ki večinoma veljajo tudi pri mobilni telefoniji ...

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Mah, bolj sem mislil na tiste, ki božajo centrale in so včasih sila pametni, da blokirajo *#, to sem videl na eni Siemensovi. Tip je nakladal o varnosti, telnetu... Sve u svemu buče.