Preverjanje po številki šasije

miha123

Pripravnik
30. nov 2010
286
7
18
Živjo,

kako je s tem preverjanem avta po številki šesije pri uradnem serviserju. Namreč kupujem rabljen avto, ko preverjam dobim enkrat odgovor, da ne smejo dajat teh podatkov (osebni podatki, zakon,...) drugič mi dajo brez problema.

Če prejverjam nek avto in če mi pove, da so bili npr menjane šobe ne vidim tukaj nobenega osebnega podatka, prav tako jih vedno rečem, da me ne zanimajo podatki o lastniku vozila.

Se pravi, ti lahko dajo ali ne?

Hvala!

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Problem je v tem, da po črki zakona zaposleni na servisu ne sme vpogledovati v osebne podatke brez razloga. Ko on odpre "kartoteko" avta, vidi tudi lastnikove osebne podatke. Četudi ga ti ne zanimajo, toda vpogled se zabeleži (zahteva po sledljivosti) in ob morebitnem nadzoru informacijskega pooblaščenca bi lahko imel probleme, ker ne bi mogel utemeljiti (delovni nalog, zahteva lastnika, itd....), zakaj je opravil vpogled.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.637
3.090
113
v lokalni ostariji
panaramic NE SANJAJ!

kolikor sem jaz videl sistem je imel podatke o servisih na eni točki, podatke o fakturah pa drugje. pa še tam ni nujno da je ime in priimek sploh zaveden.

in če pride pirc musarjeva me zanima kater servis ima vzpostavljene evidentiranje

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
panaramic NE SANJAJ!

kolikor sem jaz videl sistem je imel podatke o servisih na eni točki, podatke o fakturah pa drugje. pa še tam ni nujno da je ime in priimek sploh zaveden.

in če pride pirc musarjeva me zanima kater servis ima vzpostavljene evidentiranje

Kulturo pozabil zjutraj v kopalnici?

Kaj tebe zanima, je NPM čisto vseeno. Zakon zahteva sledljivost dostopov do osebnih podatkov in IP to zelo rad preverja, ko pride na inšpekcijski pregled. Če nimajo vzpostavljene sledljivosti - hja, njihov (finančni) problem.
smirk-1.gif

Prav tako ne drži za vse servise, da v bazo s podatki o avtomobilih ne vpisujejo tudi podatkov o lastnikih.
smirk-1.gif