Preverba plačevanja prispevkov?

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Kje lahko preverim ali delodajalec res plačuje prispevke kot so prikazani pri plači.
Mislim da je enkrat že bila debata o tem pa nekako ne najdem teme.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.128
1.078
113
Naslednje leto bo verjetno že šlo preko eDavkov.
Od julija naprej se že testno individualno sporoča o plačanih prispevkih za vsakega zaposlenega posebej.

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
sploh naj ne bi bilo možno, da delodajalec ne bi za svoje zaposlene plačeval prispevkov, ker bi ga DURS takoj pohopsal!!!
kake dve leti nazaj so pri kolegu poslali papirje od zaposlenih z zamudo na Durs, plačali pa so tko kot vedno v roku, pa jih je njihov referent na Dursu poslal k sodniku za prekrške in so plačali neko kazen!!!

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Pri meni so letos en mesec zalozili papirje, ki jih oddajam. in sem dobil dopisnico (nic priporoceno ali s povratnico), da naj jih dostavim do tegaintega datuma in da lahko glede tega kontaktiram tegaintega na telefonsko stevilko, ki je bila tam napisana. Placano je bilo vse normalno (v roku). To se jim dogaja odkar so oklestili podporo v lokalnih izpostavah DU in zbirajo papirje v regijskih centrih (oddas se vedno lahko lokalno, pa potem sami dostavijo naprej).

Niso mi nic grozili z nicemer na tisti dopisnici, pa tudi ko sem dostavil nov izvod tistega papirja ni bilo nic narobe (nobenega sodnika ali cesa podobnega, kot navaja prejsnje sporocilo). Mislim, da so tisti kolegi morali narediti se kaj vec, da so si prisluzili kazen.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Čudno. Jaz pa dobil enako pismo, v katerem je bil napisan člen, po katerem lahko dodelijo kazen v višini nekaj 1000€

Zgleda pač davčna, da odvisno od okraja delajo čisto drugače.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Pri meni je dobesedno dopisnica
smile-1.gif
Ne ljubi se mi slikat in prelagat slik na racunalnik, je pa rumene barve, gor pise Vabilo, vabili so me da "posljete obracun prispevkov" zaradi "manjka obracun prispevkov za SP za marec 2008". Stampiljka, datum, podpis in telefonska in to je to. Spodaj je ena oznaka izdajatelja (DZS), crtna koda in napis "Obr 0,50".

Sami so takrat nekaj zamuckali, ker sem ga 100% oddal, a sem ga zaradi tega oddal se enkrat in to je bilo konec zgodbe. Mogoce niso tako prijazni (z dopisnico z vabilom namesto grozenj s kaznijo), razen ce vejo, da so sami kaj za*ebali - polita kavica mogoce ?
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Saj, zgleda je različno glede na davčni urad, oz kako je kdo navajen delat.

Jaz dobil navaden A4 papir.