Prevelika sredinska luknja - platišče.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Zdravo!

Punca je zraven Ceeda dobila še zimske gume, na železnih platiščih. Smo pa opazil, da so sredinske luknje na platiščih cca 1mm ali še malo več prevelike. Pri terencu naj to nebi bil tak velik problem, pri osebnem me pa malo skrbi. Kaj mi je storiti? Podrejati obročke, pa jih navariti na feltno? Kupit nove feltne?

lp

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Ne, je še tastari model. Je pa še v garanciji. Pojma nimam, kje je prejšnji lastnik nabavljal feltne.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.385
5.661
113
Sej tista luknja na sredini nima neke funkcije.....feltno držijo šravfi

I

Izbrisan uporabnik 3287

Nabavi obrocke. So plasticni, dobis jih skoraj pri vseh vulkanizerjih in cena: cca 15 eur za vse. Lp

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Mah ja, čeprav naj je baje nebi mogu enakomerno prišravfat. Sam mislem da konusi bi jo pa že mogli nacentrirat.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Citat:
Uporabnik smt pravi:
Nabavi obrocke. So plasticni, dobis jih skoraj pri vseh vulkanizerjih in cena: cca 15 eur za vse. Lp

To bo pa še najboljša rešitev. Tenks!

FRooT

Pripravnik
19. avg 2007
507
8
18
Kot so že rekli : Centrirni obročki ( Brez težko v nulo privijačiš platišče. ). Nabavi ali pa ti jih naredijo . Cena - plastični so pr vulkanizerjih ponavad kak euro
wink-1.gif

LP M .

sad

Guru
24. avg 2007
21.180
9.814
113
Citat:
Uporabnik FRooT pravi:
Cena - plastični so pr vulkanizerjih ponavad kak euro
wink-1.gif

LP M .
Mnjah, se mi zdi, da sem ga nazadnje plačal pri Španu več kot 5 EUR. Kos, da ne bo pomote.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Hmm, čeprav zdaj pa tuhtam. Če bo pa karkoli narobe na podvozju, se bojo pa ziher zapičili v to, da na avtu niso original feltne, pa gre garancija.
smirk-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.475
449
83
Bognedaj, da gre kaj cugrund v motornem prostoru pod havbo in ugotovijo, da je v posodici za pranje stekel neoriginalni Vitrex s Petrola
shocked-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.180
9.814
113
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Hmm, čeprav zdaj pa tuhtam. Če bo pa karkoli narobe na podvozju, se bojo pa ziher zapičili v to, da na avtu niso original feltne, pa gre garancija.
smirk-1.gif
NIma kaj bit, ti obročki se normalno uporabljajo in ni neka baubau ali tuning/styling zadeva. Nisem še slišal, da bi bile neoriginal (ustrezne) feltne problem.
hysterical-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.182
3.643
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
smirk-1.gif
Ti si raje malo preberi pogoje garancije, boš videl da po 2 letih itak nimaš več nič pametnega krito po garanciji.
evil.gif

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.746
113
EU
Na Atosu imam jeklena platišča (Francoska) kupljena pred leti v Avstriji in so na sredini izbočena, tako da ne nasedajo na os pesta. Celotno centriranje opravijo konične matice na vijakih pesta. Alu platišča pa imajo sedež za os, vendar ni opaziti nobene razlike pri uporabi . Jeklena je celo lažje montirati, ker ne rabiš centrirati na os potem še sukati kolo da zadeneš še na vijake.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.746
113
EU
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Bognedaj, da gre kaj cugrund v motornem prostoru pod havbo in ugotovijo, da je v posodici za pranje stekel neoriginalni Vitrex s Petrola
shocked-1.gif
Bognedaj da še Vitreks v zimskih razmerah nima ustrezne Alter gradacije do minus 60 stopinj
cool-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.747
1.530
113
Ne glede na vse ......., ki tukaj prodajajo pravljice - tudi jaz sem že kupil avto, ki je imel zimske gume na feltnah s preveliko sredinsko luknjo (razmak vijakov in ET so sicer štimali) in po mojih izkušnjah se avta nad 70 km/h ni dalo normalno peljati, ker je treslo cel avto.

Obvezno rabiš centrirne obročke (lahko so kovinski, plastični ali celo iz malo obstojnejšega karotna), naredi ti jih lahko tudi kak majster ali pa kupiš narejene - važno je samo, da boš kupil takšne ki so po dimenziji pravi.

S takim avtom se potem da popolnoma normalno voziti, nobenih težav ni ne na tehničnem ne pri garanciji.
zmaga.gif

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Ne glede na vse ......., ki tukaj prodajajo pravljice - tudi jaz sem že kupil avto, ki je imel zimske gume na feltnah s preveliko sredinsko luknjo (razmak vijakov in ET so sicer štimali) in po mojih izkušnjah se avta nad 70 km/h ni dalo normalno peljati, ker je treslo cel avto.

Poslušaj tonya, tudi sam imam take izkušnje: na BMW E34 sem nataknil platišča od BMW E39 - na oko ni bilo razlike, le treslo je pri hitrostih okoli 80km/h.
Balansiranje, pregled podvozja, ... nobene spremembe. Vse dokler mi znanec ki dela na BMW servisu slučajno ni omenil, da je razlika v premeru sredinske luknje med E34 in E39 celega 1,5mm.
Strugarju sem dal postružiti puše debeline 0,75mm in jih nataknil na pesta - od takrat dalje je avto peljal popolnoma mirno.

tony

Guru
23. jul 2007
9.747
1.530
113
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Kateri avto si to imel in kakšni način centriranja platišča je imel.
13.gif

Mojster, pejd ti buče na tržnico prodajat, avte pa raje pusti
zmaga.gif

Tak mojster je bil tudi mulc od vulkanzerskega vajenca, ki je feltne s preveliko luknjo kar našravfal gor... No, potem so se pa le naučili, da se tega ne dela...
rolleyes-1.gif