Preusmeritev spletne domene

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.152
3.615
113
Marlbor
Se da kako preusmeriti spletno domeno na drug www naslov, na da bi za to bilo potrebno kupiti gostovanje?

mistique

Guru
16. jun 2009
13.736
1.521
113
Emona / Carnium
Domena ne rabi gostovanja, da bi obstajala. In domene se da preusmerjat. Jo moraš pa registrirati pri registrarju in to ni enako gostovanju pri ponudniku gostovanja.
Če nimaš dostopa do upravljanja z domeno, kontaktiraj registrarja domene.

Pbutec

20. jul 2007
15.152
3.615
113
Marlbor
Sem naletel na takšnega registrarja, kjer se to ne da. Sem opazil sedaj na forumih, da nisem edini s tem problemom.
Očitno potem ne kaže drugo, kot prenos domene tja, kjer se to da?

gre za *.SI domeno

mistique

Guru
16. jun 2009
13.736
1.521
113
Emona / Carnium
Prenos domene ti bo uredil novi registrar, ki ga pooblastiš s potrditvijo povezave v mailu, ki ga prejmeš. That's it.

Sicer je vse možno, vendar bi ti moral preusmeritev urediti vsak registrar.

Pbutec

20. jul 2007
15.152
3.615
113
Marlbor
Registrar je hitrost.com
Glede na njihov odnos, hvala nikoli več, saj na vsako moje vprašanje odgovorijo z največ enim stavkom ...
Citat:
Pozdravljeni, URL preusmeritev je možna le, če imate zakupljeno gostovanje.

Sedaj malo opazujem to stran https://dns.siel.si/domains
Bi se tukaj dalo to kako porihtat?
1901661-Breznaslova.png

Priponke

• 1901661-Breznaslova.png
    1901661-Breznaslova.png
    32,5 KB · Ogledi: 308

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.060
113
Ti ne rabiš URL redirecta ampak spremenjen DNS record (A, MX). To se da urejat za vsako domeno in bi moralo bit brezplačno. Tako da samo urediš pri trenutnem registrarju da ti ročno (če že nima control panela) uredi DNS preusmeritve. DNS strežniki (usmeritve) ti bo pa skonfiguriral nov ponudnik hostinga.

Pbutec

20. jul 2007
15.152
3.615
113
Marlbor
Definitivno potrebujem standard forwarding, če je opcija pa bi še boljše bilo kar frame forwarding

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.060
113
Na hitrost.com piše tole:
Citat:

Z registracijo ali prenosom domene k nam, si zagotovite zanesljivo urejanje v realnem času:

24/7 urejanje vseh domen na enem mestu, s samo eno prijavo,
brezplačno DNS gostovanje,
registracijo in urejanje lastnih domenskih strežnikov,
profesionalno WHOIS zaščito osebnih podatkov.

Sedaj dobi kjer se priajvis v ta nadzornik domene, notri spremeniš DNS strežnike na strežnike novega hostinga. Nov hosting naj ti pa uredi prave zapise za domeno in je problem rešen.

Pbutec

20. jul 2007
15.152
3.615
113
Marlbor
Zdaj ne vem, ali si ti tudi zaposlen na hitrost.com, ali kako je možno, da si lahko ravno tako neumen kot oni.
Če jaz hočem, da domeno preusmeri na nek url naslov, potem ne rabim nobenega dodatnega gostovanja, nobene dns zapisov strežnikov.

Sem pisal, na recimo domovanje.com in mi zadevo uredijo brez problema, samo domeno je treba prenesti k njim.

Kolikor sem gledal, pa bi ta zadeva morala špilati tudi preko siel.si, ampak jaz sem pač tup na tem področju, pa se ne znajdem.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.060
113
Ti nimaš razjasnjenih pojmov:
domena - parking domene - dns usmeritev domene - hosting

Skratka imaš 4 člene ki nek domenski naslov pretvorijo v ip. Tebi so s hitrost.com povedali da ne moreš narediti URL redirecta kar je dejansko res, ker URL redirect pomeni tole:
domena - parking domene - dns usmeritev domene - star hosting (ta preusmerja) - nov hosting

Ti rabiš v drugi točki, torej pri parkingu domene spremenit DNS strežnik (oz. domenski strežnik [nameserver]). Tu imaš vsaj dva zapisa, ki kažeta na domenske strežnike tvojega starega hostinga, rabiš pa domenski strežnik novega hostinga. Torej vprašaj na hitrost.com kako zamenjat "nameserver" pri tvoji domeni. Če pravijo da to ni mogoče jih prijavi pa pri arnesu, ker kot lastnik domene imaš pravico spreminjat osnovne podatke.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Z zamenjavo nameserverja ne bo nic resil... Rabi ali url redirect (www.wikipedia.com na www.wikipedia.org) ali pa popravit www a record v ns na nov ip kar pa ni redirect...