Preusmeritev klicev

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
jutri grem v Italijo, pa me zanima ena stvar - ker imam Tušmobilovo službeno številko, bi rad preprečil klice na to številko, vseeno pa bil dosegljiv - zdaj pa me zanima - preusmerim klice na privat SiMobil številko, se bo to kaj poznalo na Tušmobilovi cifri ... hebat ga, dobil sem Tusmobil50 paket, pa če grem čez, ni najbolš, je pa res, da še nisem šel čez.
smile-1.gif

gogy

Pripravnik
14. sep 2007
459
0
16
Ljubljana
www.mobisvet.net
Presumeriš Tušmobil -> Simobil in si potem ugasnil aparat v katerem imaš Tušmobil še v času ko imaš slovenski signal...
Če te nekdo kliče na Tušmobil in si ti v tujini... se ti naj na Tušmobil računu poznalo klicanje na Simobil in naj bi vse štelo v minute paketa 50 neglede na to kje se nahaja Simobilova številka + Simobilu se šteje Roaming za dohodne klice po ceniku.

Presumeriš Tušmobil -> Simobil in ne ugasneš aparata sploh ali pa ga ugasneš v Tujini...
Plačaš Roaming odhodne klice po ceniku na Tušmobil številki in plačaš Roaming dohodne klice na Simobil številki po ceniku (ta kombinacija je oderuška in nepotrebna pomojem
smile-1.gif
)

Torej, bolje je če presumeriš številko dokler si še na območju slovenskega signala in ugasneš aparat takoj po narejeni presumeritvi ali pa sploh ne delaš nobenih preusmeritev in plačaš dohodni roaming svoji firmi za račun naTušmobilu... skoraj enako kot če bi plačal Simoblu le da ti ne odšteva minut za preusmeritev.

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Zakaj bi sploh ugašal telefon?
V SLO narediš brezpogojno preusmeritev na S! cifro. In greš normalno v tujino - klicev sicer ne boš prejemal, ker se bodo preusmerili, imaš pa lahko telefon normalno vključen, lahko opravljaš odhodne klice,....

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.636
4.367
113
No vsaj TUŠ ne računa roominka za preosmeritev, sem že na hrvaškem vklaplal na službeno cifro brezpogojno preusmeritev in je lepo samo minute pobralo, kar pa je itaq brezpredmetno ker tolko ne morem na telefonu presedet kot imam vseh minut

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik gogy pravi:
Potem verjetno za brezpogojno preusmeritev velja drugače
Če imaš preusmeritev ob nedosegljivosti ali po nekaj zvonjenjih (tore ne-brezpogojne preusmeritve), plačaš dohodni in odhodni klic, ko si v tujini.
Če imaš brezpogojno, potem lahko normalno bereš in pošiljaš SMS, samo klici so preusmerjeni drugam.

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
sicer je kontra varianta samo v vednost....is S!mobila imam brezpogojno preusmeritev na TUŠ in imam na S!mobilu zaradi tega kar konkreten račun(40,60,50€)

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Po možnosti maš še star paket, kjer so klici po 25 centov. Pri novih maš 10 centov.