Pretiha slušalka

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Na mojem HTC One S se mi pri nekaterih sogovornikih zgodi, da je zvok precej tih, da komaj slišim sogovornika. To je na nekje tretjini vseh klicev in mi gre grozno na živce, ker jih lahko slišim samo če je čista tišina okoli mene
rolleyes-1.gif

Preiskal sem internet, večina jih piše o Volume+ aplikaciji, ampak v njenem opisu piše z velikimi črkami, da deluje samo na Gingerbreadu.

Kaj še naredit? Telefon je rootan, Android 4.2.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Jaz bi vprašal v nemčijo na servis, če je to pogost problem. Sicer pa restore telefona, da vidiš, če je softverska napaka ali hardwerska. Si kaj takega nalagal, da bi lahko zmrdalo glasnost, ker predvidevam, da se je to zgodilo naenkrat.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ma to je bilo že od novega, glede na to, da sta 2 tretjini klicev normalno glasni pa nisem videl razloga, da bi telefon na servis nesel. Bi sigurno odgovorili, da je klicatelj kriv za to, ker ima slab telefon
tongue-1.gif
Pa še ko ugotoviš na internetu, da ima ogromno modelov takšne težave. Zdaj ali je kriv klicateljev telefon, operater, 2G/3G ali kaj drugega, pa ne vem.

Glupo mi je samo, da obstaja cel kup appov in mod-ov za glasnejši prostoročni zvočnik, za slušalko pa ne...

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Ja pol pa bi jaz rekel, da je napaka neke v knjižnicah androida za htc čipset. Se je to dogajalo na več uradnih verzijah androida? Servis nemčija. Najprej povprašaj, če jim je težava znana, potem pa dalje.

http://www.htc.com/de/support/

22. jul 2007
13.557
1.744
113
124
No, ko je že nekaj govora o htc-jih me zanima in enkrat sem že spraševal in nisem dobil odgovora, kako se refresha widget vremena na telefonu htc 500(sense 5.0) ali tudi drugih.
Ker namreč podatki in wi-fi so na telefonu izklopljeni vreme pa na widgetu kaže pravilno.
Podatke spremljam tudi preko mojtušmobil in ni nikjer videti kakšne porabe
confused-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ne samo HTC, tudi drugih proizvajalcih. Na XDA forumu so sicer pri nekaterih modelih pisali menjavo radijskega SW, ampak to lahko sprobaš 10 verzij, preden najdeš pravo.

Bom pisal na HTC, nima mi kaj bit, čeprav že vidim odgovor 'obrnite se na serviserja' ali pa 'posodobite telefon na zadnjo verzijo'
tongue-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sem našel rešitev, tudi pri One X se to dogaja in to zato, ker se v luknjice od mikrofona nabere prah in zablokira zvok. Luknjice so miniaturne ampak z zobno ščetko se da spucat, zdaj pa je vse ok
tongue-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Slušalka ja... Take čisto drobne luknjice so v aluminij zvrtane, ravno za dlako od ščetke velike, pa se zgleda iz zadnje strani čisto zabaše. Verjetno je bilo različno glasno ker so itak vsi klici različno glasni, pa so tisti 'normalno' glasni bili tihi, glasnejši so se pa še slišali. Sem poklical 3, ki sem jih komaj slišal, pa jih zdaj vse normalno
tongue-1.gif